Ordu’da kesilen trafik cezalarına iptal

Ordu il merkezinde bir süredir uygulamada olan ve sürücülere yazılan trafik cezaları ile tartışmalara neden olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) yazdığı cezalara tek tek iptaller geliyor. 2015 yılı Aralık ayında Ordu ilinde 5 dakika arayla

Ordu’da kesilen trafik cezalarına iptal

Ordu il merkezinde bir süredir uygulamada olan ve sürücülere yazılan trafik cezaları ile tartışmalara neden olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) yazdığı cezalara tek tek iptaller geliyor.

2015 yılı Aralık ayında Ordu ilinde 5 dakika arayla 4 farklı noktada hız ihlalinden toplamda bin 300 lira para cezası kesilen Rizeli Zafer Koçal'in Fatsa Sulh Ceza Hakimliği'ne açtığı ceza iptal davasını kazanmasının ardından bir ceza iptali de Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan'a kesilen cezalara geldi. Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2015 yılı Aralık ayında karayolu ile Ankara'ya giderken Karadeniz Sahil Yolu Ordu Şehiriçi Geçişi'nde özel aracına 2 dakika arayla kesilen toplam 2 bin 160 TL'lik radar cezasına isyan ederek konuyu adli mercilere taşımıştı. Fatsa Sulh Ceza Hakimliği'nde açılan 2 ayrı davanın birincisi sonuçlandı. Başkan Koçhan'ın yediği 3 trafik ceza hakkında mahkeme, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 162. Maddesi (b) bendinde yer alan "tutanaklara adını soyadını, görevini, unvanını ve sicil numarasını yazarak veya bu bilgilerin yer aldığı kaşe damgayı her nüshaya basarak imza etmek" maddesinin ihlal edilerek kesildiği gerekçesi ile 5326 sayılı yasanın 28/8-b maddesi uyarınca iptal talebini kabul ederek cezanın kaldırılmasına hükmetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi Ordu'da Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanıyor. Karadeniz Sahil Yolu Ordu Şehiriçi Geçişi'nde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçen sistemde, 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Tespit edilen ihlaller ise sürücülere ceza olarak yansıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içlerinde 70 kilometre, şehir dışlarında 110 kilometre, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber