Ordu’da Doğu Karadeniz’de Engellilere Oda Sayısı Düşük

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerde tam zamanlı veya mevsimsel olarak faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde engellilere yönelik oda sayısının oldukça düşük olduğu belirtildi. Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.

Ordu’da Doğu Karadeniz’de Engellilere Oda Sayısı Düşük
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerde tam zamanlı veya mevsimsel olarak faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde engellilere yönelik oda sayısının oldukça düşük olduğu belirtildi. 
Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Çalık tarafından, doğal güzellikleri ve ikliminin yanı sıra doğa turizmi ve eko-turizm meraklıları tarafından tercih edilen ve son yıllarda önemli bir turizm kolu haline gelen yayla turizmi açısından en şanslı bölgelerden olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin TR 90 Bölgesi olarak belirlenen Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde faaliyet gösteren otellerde yapılan araştırma sonuçları, engellilerin bu tesislerde konaklamasında sorun yaşandığını ortaya koydu. Buna göre, Artvin’de 1, Giresun’da 3, Gümüşhane’de 1, Ordu’da 8, Rize’de 5 ve Trabzon’da 11 otel olmak üzere toplam 29 otelde engelli oda düzenlemesi bulunduğu belirtildi.
Artvin’de 6, Giresun’da 6, Gümüşhane’de 4, Ordu’da 7, Rize’de 15 ve Trabzon’da 29 otelde engelli oda düzenlemesi bulunmadığı belirtilirken, bölgedeki otellerin 66’sında engelli oda hizmeti verilmediği kaydedildi.
Araştırma sonuçlarında ayrıca, Ordu’da diğer illere oranla engelli oda düzenlemesinin daha çok olduğunu da vurgulanarak, “Ordu’daki otellerin yarısında engelli oda düzenlemesi bulunmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber