Ordu’da bu bahçeden meyve yemek helal

Ünye’nin Saca Mahallesi’nde ikamet eden üretici Yüksel Kulaçoğlu, yol kenarında bulunan evinin bahçesindeki meyveleri insanların rahatlıkla yiyebilmesi için, bahçe çitlerine “Bu bahçeden meyve yemek helaldir!” yazısı astı.Kulaçoğlu, gazetecilere yaptığı a

Ordu’da bu bahçeden meyve yemek helal

Ünye’nin Saca Mahallesi’nde ikamet eden üretici Yüksel Kulaçoğlu, yol kenarında bulunan evinin bahçesindeki meyveleri insanların rahatlıkla yiyebilmesi için, bahçe çitlerine “Bu bahçeden meyve yemek helaldir!” yazısı astı.

Kulaçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Saca Mahallesi’nde yol kenarında bulunan evinin bahçesindeki meyveleri gören vatandaşların rahatlıkla yemelerini istediğini söyledi.

Bu tür uygulamaların çoğalmasını isteyen Kulaçoğlu, şunları söyledi:

“Evimin bahçesine her meyveden ağaç diktim. Meyve ticareti yapmadığım için yoldan gelen geçen ziyaretçilerin hepsine meyveleri ikram ediyorum. Bahçemdeki meyveyi görüp yemek herkese helaldir. Yoldan geçen bazı arkadaşlarımız meyveleri görüyor ve haramdır diye yemekten çekiniyorlardı.

Bunun üzerine yoldan gelip geçenler rahatlıkla yesinler diye ‘Bu bahçeden meyve yemek helaldir’ yazılı tabelayı yazdırıp, evimin bahçe çitine astırdım. Giresun’da bir köyde girmiştim, bu köyde bir meyve tezgahı vardı, tezgahtaki tüm meyvelerin fiyatı yazıyordu. Kantarda oradaydı, ancak sahibi yoktu. Buradan meyve almak isteyen kişiler meyveyi tartarak, parasını oraya bırakıyordu. Böyle bir şeyi ilk defa orada görmüştüm ve çok duygulandım. Oradan esinlenerek, kendim de böyle bir çalışma yaptım.”

aa_picture_20150806_6003784_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler