Ordu’da 2 metrelik dev ramazan pidesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir fırıncı tarafından 2 metre 80 santim uzunluğunda dev Ramazan pidesi yapıldı. Daha önce ilçedeki bir fırının 15 ekmek hamuru ile yaptığı 2.20 metre uzunluğundaki Ramazan pidesinin ardından Ayazlı Mahallesi’ndeki Kurtuluş Fırını

Ordu’da 2 metrelik dev ramazan pidesi
Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir fırıncı tarafından 2 metre 80 santim uzunluğunda dev Ramazan pidesi yapıldı. 
Daha önce ilçedeki bir fırının 15 ekmek hamuru ile yaptığı 2.20 metre uzunluğundaki Ramazan pidesinin ardından 
Ayazlı Mahallesi’ndeki Kurtuluş Fırını ustalarından 30 yaşındaki Köksal Pehlivan 25 ekmek hamuru ile Ordu ve bölgesindeki en büyük pideyi yaparak bir rekora imza attı. Fırıncı ustasının 25 ekmek hamuru ile yaptığı 2.80 metre uzunluğundaki dev pide, 100 TL’den satışa sunuldu. 
Köksal Pehlivan, “Fatsa’da bir fırıncı arkadaşımızın 2.20 metre uzunluğunda yaptığı pideyi gördüm ve ‘ben de daha büyüğünü yapabilirim’ diyerek 25 ekmek hamurundan oluşan dev bir pide yaptım. Uzunluğu ise 2.80 metre oldu. Böylelikle bölgenin en büyük Ramazan pidesini yapmış oldum. Benden daha büyük pide yapan olursa ben onun da büyüğünü yapmaya hazırım. Dev Ramazan pidesini 100 TL’den satışa sunduk. İsteyen herkese özel tasarım pide yapma imkanımız da var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler