Ordu kividen ne kadar kazandı?

Ordu Kivi ve Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, Ordulu kivi üreticilerinin kivi satışlarını tamamladığını belirterek, "Bu yıl kivi istediğimiz fiyatlardan satılmasa da Ordu'ya 12-13 milyon TL'ye yakın sıcak para girdi" dedi. Ordu'da fındığ

Ordu kividen ne kadar kazandı?

Ordu Kivi ve Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, Ordulu kivi üreticilerinin kivi satışlarını tamamladığını belirterek, "Bu yıl kivi istediğimiz fiyatlardan satılmasa da Ordu'ya 12-13 milyon TL'ye yakın sıcak para girdi" dedi.

Ordu'da fındığa alternatif olarak üretilmeye başlanan ve her geçen gün üretim alanı genişleyen kivide hasadın ardından satışlar tamamlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kivi ve Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, kivinin istedikleri fiyata satılmadığını söyledi. Soğuk hava deposunun kivi üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ve Ordu'da bulunmadığı için kivinin düşük fiyata satıldığının altını çizen Uzunlar, soğuk hava depolarının yapılması ile üreticinin hak ettiği kazancı elde edeceğini ifade etti.

"ORDU'YA 12-13 MİLYON PARA GİRDİ

Kivi üretiminden Ordu'ya 12-13 milyon TL'ye yakın paranın girdiğini aktaran Uzunlar, "Kivide hasat dönemi bitti ve kivilerin satışları yapıldı. Bu yıl kivi istediğimiz fiyatlardan satılmasa da Ordu'ya 12-13 milyon TL'ye yakın sıcak para girdi. Çoğu üreticilerimiz ürünlerini sattı. Bizi ileride bekleyen sıkıntı soğuk hava deposu. Soğuk hava deposu kivi üretiminin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Neden olmazsa olmazlarından bir tanesi? Bu yıl kivi ucuza satıldı. Depo olsaydı üreticiler kivilerini depoya koyar daha fazla fiyata satardı. Kivinin fiyatı, soğuk hava deposunda bekleme süresine göre fiyatı yükseliyor. Bizim 1.80 liraya sattığımız kivi yılbaşına kadar en düşük 5 TL'ye geri gelir. Yılbaşından sonrada sürekli artış gösterir. İlimizde yapılması planlanan soğuk hava deposu bizi mutlu ediyor. İnşallah tamamlanır ve üreticilerimiz kivide hak ettiği fiyata ulaşır" diye konuştu.

"KIŞ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ"

Üreticilerin kivide kış bakımına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulaya Ordu Kivi ve Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, "Kivide kış bakımı çok önemli. Kivi yapraklarını döktükten sonra budanması gerekiyor. Budamanın ardından dalların bağlanması ve hayvan gübresi veya verim gübresi ile kivinin beslenmesi yer alıyor. Bunların içerisinde en önemlisi budama yöntemi. Budama için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve Kivi Üreticileri Derneği bu konuda üreticilerimize destek veriyor. Bu uygulamaları yaptıktan sonra don olayı da olmazsa gelecek yık iyi bir ürün elde edilebilir" şeklinde konuştu.

Ordu kividen ne kadar kazandı? Ordu haberleri - Ordu haber

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler