Ömer Yıldız’dan tepkilerine cevap “Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok”

Avrasya Üniveristesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.

Avrasya Üniveristesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Haber61’e gerçekleştirdiği ziyarette sosyal medyadaki “yüz yüze eğitim” tepkilerine cevap vererek “Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok” dedi.

Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Koordinatör Tuncay Lakot ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı ile sohbet eden Ömer Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Yıldız’dan tepkilerine cevap “Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok”

“SINAVLARIN YÜZ YÜZE YAPILACAĞINA DAİR AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NİN BİR KARARI YOK”

Tartışmalara neden olan yüz yüze sınav iddiaları ile ilgili konuşan Ömer Yıldız, “Söylenenler doğru değil, iyi niyetli de değil. Yaptıklarımız her Üniversitede olduğu gibi kararlara bağlıdır. Biz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına başlarken Üniversite senatosu toplanıyor ve bir karar alıyor. Eğitim ne zaman başlayacak ne zaman bitecek, sınavlar ne zaman olacak karar alınır. Bu sene farklı olarak 2020 Eylül ayında toplandık, pandemi olduğu için bu dönemde eğitimi uzaktan, sınav ve finalleri de 2021 Ocak ayının 25’inde yapılmasına dair karar alındı. Bu sene 6 Ocak’ta senato tekrar toplanmış, Eylülde sınavlara karar verilmiş ama pandemi istenilen düzeye gelmemiş, Trabzon’da 3 binlerden 300’lere düşse bile sıfırlanmadığı için senatomuz demiş ki; “biz bu sınavları Ocak’ı 25’inde yapmayalım, erteleyelim” demiş. “Şubatın 15’inden sonraya planlamak üzere erteleyelim” demiş. Açık ve net. Ocak’ın 25’inde yapılacak olan sınavların ertelenmesine Şubat ayının 15’inden sonraya planlanmasına. Bu Şubat ayının 15’inden sonra Sağlık Bakanlığı’na YÖK’e sorulacak, eğer ortam sınav yapılmaya müsaitse, pandemi dibe vurmuşsa belki yüz yüze yapılacaktır. Ama Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok. Şubat’ın 15’inden sonra planlama yapılacak. Bu konuda üniversiteler yetkilidir. Şuanda Ankara’da iki vakıf üniversitesi baştan beri yüz yüze yapıyor, ama biz yapmıyoruz. Bu çocuklar bizim düşmanımız değil, çocuklarımız. Her şeyden çok bizim onları düşünmemiz lazım ve düşünüyoruz da. Dolayısıyla bizim yüz yüze sınav yapılacağına dair bir kararımız yok. 15 Şubat’tan sonra planlamamız var. 15 Şubat’tan sonra senatomuz tekrar toplanacak, görüşecek, ortama göre bir karar verecek” dedi.

Ömer Yıldız’dan tepkilerine cevap “Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok”

ÜNİVERSİTEMİZ ALEYHİNE FAALİYET GÖSTEREN GÜÇLER VAR

Eğitim konusuna siyasi partilerin karışmasının doğru olmadığına değinen Yıldız, “Üniversitemiz aleyhine faaliyet gösteren güçler var. Bizim öğrenci sayımız 6 bin. Atılan tweet 40 bin. Zaten belli. Benim öğrencim içinde yok. Bizim tespitlerimize göre 10 öğrencimiz buraya tweet atmış. 40 Bin nereden çıkmış. Sonra siyasi parti örgütlerinin burada ne işi var. İstanbul’daki siyasi partilerin temsilcileri, başkanları niye buna müdahale ediyor? Böyle şey olabilir mi? Eğitim konusuna siyasi partilerin karışması doğru bir şey değildir. Üniversiteler bağımsızdır, kendi kararlarını verir. Bizim kadar o öğrencilere destek oldum diyenler destek olamaz. Bizim 6 bin öğrencimizin 3 bini burslu. 3 Bin öğrenciye burs veren başka kuruluş var mı? Olmayan bir kararı olmuş gibi yorumlamanın iyi niyetle alakası yok. Bu vatandaşlar öğrencileri düşünüyorsa, bu öğrencilerin elinden, gezdikleri, oynadıkları, çay içtikleri alan alınırken neredeydiler. O zaman burada iyi niyet yok” şeklinde konuştu.

BU ÜNİVERSİTE TRABZON’UN ÜNİVERSİTESİ

Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi’ne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bu üniversite benim değil Trabzon’un üniversitesidir. Herkesin sahip çıkması gerekir. Yalandan yere kabadayılık yapmanın anlamı yok. Biz öğrencimizin yanındayız. Hiçbir öğrencimizin zerre kadar zarar görmesine asla razı gelmeyiz. Para söz konusu değil. Bunlar nereden çıkıyor. Paraya meraklı olsak 3 Bin öğrenciye burs vermeyiz. Biz öğrencimizin yanındayız, öğrencimizin sağlığı bizim için önemlidir. 15 Şubattan sonra senatomuz toplanacak. Senatonun başında 9 profesör var. Benim bile onların kararından sonradan haberim oluyor. Her şeye müdahale edilir mi! Ben aksama olursa müdahale ederim. Senatomuz gereğini yapmış. 15 Şubat’tan sonra planlayacağım demiş” dedi.

Ömer Yıldız’dan tepkilerine cevap “Sınavların yüz yüze yapılacağına dair Avrasya Üniversitesi’nin bir kararı yok”

“HERKES İŞİNİ YAPSIN. AVRASYA’YI BIRAKSINLAR”

Canın söz konusu olduğu yerde paranın düşünülemeyeceğini sözlerine ekleyen Ömer Yıldız, “Trabzon’da pandemi sıfırlarsa Yüz yüze sınava karşı mısınız? Ankara’da 2 üniversite yapıyor. Tıp Fakültelerinde doktorlar yapıyor. Peki bize hemşire iğneyi nasıl öğrenecek? Ebe, anestezi nasıl öğrenecek? Yüz yüze olacak, olmayacak şeyler var. Her şeye herkesin karışmaması lazım. Bunlar bizim öğrencimiz değil. Bizim öğrencilerden 10 kişiyi yönlendirmişler, onlar da anlamadan, genç çocuklar müdahil olmuşlar. Bunun büyütülecek bir tarafı yok. Herkes işini yapsın. Avrasya’yı bıraksınlar. Avrasya iyi, yolunda gidiyor, kimseden bir talebi yok. Bugüne kadar ne hocalarımızdan, ne öğrencilerimizden kimseye pandemi dahil bir zarar gelmemiş. Şuanda para düşünülmez ki, can söz konusudur. Her gün 200 insanımız ölüyor ama insanlar başka işler peşinde. O siyasi partilerin rakibi ben değilim ki. Biz üniversiteyiz. Ben şuanda Avrasya’nın mütevelli heyet Başkanıyım, Avrasya’nın büyümesi için elimden en geliyorsa yapacağım. Cumhuriyet tarihinin devletten sonra en büyük yatırımı Avrasya’dır. Buna herkes sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
49 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber