Ömer Yıldız: Avrasya Üniversitesi'nin hedefi 25 bin öğrenci

Avrasya Üniversitesi kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Trabzon'da eğitim anlanında hizmet veren Avrasya Üniversitesi 10. kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutluyor.

Etkinlikler saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan usta, Hülya Ulusoy, Celil Hekimoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Sebahattin Aslantürk, Trabzon Gazeteciler cemiyeti başkanı Ersen Küçük, Akademisyenler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız "Hedefimiz 25 bin öğrenci" ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Bu üniversitenin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu üniversitenin kurulmasında imzası olan Eski Başbakan ve CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

Trabzon’da ne yaparsanız zorlukları vardır. Ama bu şartlar içerisinde Trabzon’da hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bizim hedefimiz 25 bin öğrencidir. Şuanda 6 bin öğrencimiz var. 25 bin hedefe ulaşmak bizim değil Trabzon’un işidir. Eğer imkânlar sağlanırsa bizim fiziksel şartlarımız hazır.

Trabzon’da sanayi olmuyor diyorlar turizm her zaman olmuyor o zaman eğitime ağırlık vermek lazım.

Ülkemizde pandemi yaşanıyor, Geçen de de Artvin ve Rize de sel felaketi oldu. Ölenlere rahmet kalanlara geçmiş olsun diyoruz.

Biz önümüz açılırsa Trabzon’a hizmet etmeye hazırız. Ben elimden geleni yaptım. ,

Ben Mütevelli heyetime de teşekkür ediyorum. Akademisyenlerimiz, rektörümüz var hepsine teşekkür ediyorum. 10 yılımızı kazasız belasız tamamladık.

İyi idare ettiğimizi düşünüyorum. Eksiğimiz mutlaka vardır. Ama 2010 yılında kurulan Avrasya Üniversitesi ve başka üniversite. O Üniversite kapandı. Bütün devlet imkanları da onlarlaydı. Bizim 1 metrekare yerimiz yoktu.

Demek ki biz iyi idare ettik. Görevimizi yaptığımızı düşünüyorum.

Eğitime gönül verdik. Bir leye de ihtiyacımız yok.

Biz bütün yatırımları tamamladıktan sonra eğitimi ücretsiz yapmayı düşünüyoruz.

2021 yılı denetimlerinde en iyi sonuç çıkan 5. Sırasındayız. Üniversitemizi iyi yönettiğimi düşünüyorum.

Avrasya Üniversitesi tarafından eğitime verdiği katkı nedeniyle başarı ödülü verilen Engelsiz Eğitim Vakfı kurucusu ve İstanbul Kent Üniversitesi Müteveklli Heyeti başkanı Berna Yılmaz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Bana gösterdiğiniz misafirperverlik için teşekkür ederim. Üniversitenizim 10. Yılını kutlarım. Hayatım boyunca eğitme katkı sağlamak hayalim oldu ve bu devam edecek. Gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakmak hedefim oldu.

Aile vakfımızı kurduk. Engelsiz Eğitim Vakfımızı hayata geçirdik. Sadece vakıfla kalmadık. İstanbul Kent Üniversitesini kurduk ve çalışmalara başladık.

Bizler her zaman yaşadığı dünyanın sorunlarının farkında olan insanlığa faydalı gençler yetiştirmeyi amaçladık. Hayatın her anında engelli gençlerin yanında olmaya çalışıyoruz.

Bugün bana tebliğ ettiğiniz Avrasya Üniversitesi başarı ödülü için teşekkür ediyorum.

Trabzon’da yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle ödül verilen Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Doğu Karadeniz bölgemizin tek vakıf üniversitemizin kuruluş yıldönümü töreninde sizlerle olmaktan mutluyum.

Trabzon şehrinin özel üniversite anlamında öncü olması şaşırtıcı değil. Bu işin kolay olduğu anlamına gelmiyor. Ancak geçen 10 yıl içerisinde Avrasya üniversitesi iyi bir yol kat etmiş ve 6 bin öğrenci ile hizmet vermektedir. Umarız ilerleyen günlerde nice seneler varlığını sürdürecek ve daha da güçlenerek yoluna devam edecekti.

Bu üniversitenin ilimizde vücut bulması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bizde büyükşehir belediyesi olarak göreve başladığımız günden itibaren şehrinizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için alt yapı üst yap gibi bir çok alanda hizmet üretmeye gayret ediyoruz.

Şahsımı bu ödüle layık gören Avrasya Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum.

Etkinli açık alanda verilen yemek ve konser ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler