Ömer Hakan Usta: “Trafik sorununun nedeni dolmuş esnafı değildir”

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, "Trafik sorununun nedeni dolmuş esnafı değildir” dedi.

Ömer Hakan Usta: “Trafik sorununun nedeni dolmuş esnafı değildir”

“Trabzon’un trafik sorunlarına yönelik alınan kararların ve uygulamaların faturası her süreçte dolmuş esnafına ödetilmek isteniyor. Bu hiç adil bir anlayış değil” diyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta “Biz dolmuş esnafı olarak sorunların değil, çözümün parçası olduk. Fedakarlık her zaman yaptık, sesimizi çıkarmadık. Ama artık bu böyle gitmez. Bizim de haklarımız var. Bizde bu şehirde yaşıyoruz. Binlerce insan bu işten ekmek yiyor. Vatandaşın önüne sürekli potansiyel suçlu gibi koyulmak hiç yakışık almıyor. Eksiklerimiz, hatalarımız ve yanlışlarımız olabilir. Bunu da kendi içimizde çözmeye çalışıyor, gelen her tepkiyi de dikkate alıyoruz” dedi.

HER ZAMAN TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK…

Trabzon da ki dolmuşların pandemi döneminde elini taşın altına koyarak Türkiye’de tek olarak dönüşümü gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Usta şöyle konuştu:

“Şoför esnafımız şu anda araçlarının taksitlerini ödeyemediği gibi evlerine ekmek dahi götüremiyorlar. Trabzon kenti, tarihi bir değişim kararına giderek Kahramanmaraş Caddesini trafiğe kapamıştır. Ama caddenin ve bazı güzergahların trafiğe kapanması dolmuş esnafını mağdur etmiştir. Biz sorumluluk aldık, şehrin menfaatleri dedik ama her zaman her koşulda yine biz zarar görmekteyiz.”

DOĞU-BATI AYRIMI YAPILIYOR…

Doğu hatlarının Tanjant Köprüsü altından, batı hatlarının ise PTT merkez binası önünden hareket etmesinin hem şoför esnafını hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını, bunun yanında hasta, yaşlı, yükü olan ve çocuklu vatandaşların bu durumdan dolayı şikayette bulunduklarına da vurgu yapan Usta, “Şoför esnafımızın yanı sıra vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ortaya somut ve çözüme odaklı projeler geliştirilmelidir. Doğu ve Batı ayrımı yapıldığı için hem batı hem de doğu tarafından gelen dolmuşlar mağdur olmaktadır” dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN NEDENİ HUSUSİ ARAÇLARDIR…

Batı tarafından gelen (Kur’an Kursu, Yeni Mahalle, Yeşiltepe, Karşıyaka, Beşirli)  dolmuşların merkez PTT önüne kadar gelip şehrin meydan tarafına geçememesine de değinen başkan Ömer Hakan Usta, kilitlenen trafik yüzünden dolmuşların değil park, tur bile yapamadığını bu anlamda bir kaos yaşandığını söyledi. 

Usta ayrıca, hem doğu hem de batı hattında çalışan dolmuş esnafının bu durumdan bir hayli şikayetçi olduğunu ve acil çözüm beklediğini de belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 

“Vatandaşlar bu durumda mecburen otobüse yöneliyor. Bundan dolayı da dolmuş esnafının gelir seviyesi düşüyor, kazanç elde edemiyor. Şehir içindeki bin 500 dolmuş 732’ye düştüğü zaman trafiğe kayıtlı hususi araç sayısı 50 bindi. Bugün gelinen noktada dolmuş sayısı 732’den 689’a düştü. Buna bağlı olarak ta hususi araç sayısı tam 250 bin oldu. Meydan bölgesindeki trafik yoğunluğunun nedeni dolmuşlar değil, hususi araçlardır. Asıl düzenleme de gün içerisinde onlara getirilmelidir.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber