Ömer Hakan Usta basınla buluştu! görevdeki 4 yılını değerlendirdi

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta basınla buluştu.

Ömer Hakan Usta basınla buluştu! görevdeki 4 yılını değerlendirdi

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta basın toplantısı düzenledi.

Usta, kahvaltılı basın toplantısında bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri ve yaklaşan seçim süreci ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Usta’nın açıklamasının satır başları şu şekilde;

Biliyorsunuz ki 1. ayın sonunda odamızın gerçekleştireceği genel kurulda adayız. 4 yıl boyunca odamızda neler yaptık. Bu 4 yıl boyunca badireler atlattık. Bunlardan biri araç dönüşüm süreci sürerken pandemi dönemi yaşadık. 450 civarında araç dönüşüm dönüşümü yapıldı. 100 tane de fabrikada teslim edilmeyen var.

Ömer Hakan Usta basınla buluştu! görevdeki 4 yılını değerlendirdi

Odamızı borç yükü ile aldık 4 yılımız bunları ödemekle geçti. Yaklaşık eski yönetimden gelen 240 bin TL’nin ödemesi geçtiğimiz ay bitti. Şimdi de onların döneminden onların şikayeti ile odamız 220 Bin TL daha başbaşa kaldık. Odamıza aday olurken 20 proje sözü vermiştik 10’unu gerçekleştirdik.

Bunlardan biri çekici idi. 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. İkinci proje kontrol aracıydı. Sayın Soylu’nun desteği ile hayata geçirdi.

3. Proje trafik ve kasko sorunuydu. Esnafımızda komisyon almadan hizmet alamaya söz vermiştik, onu hayata geçirdik. 4. Ücretsiz avukatlık danışmanlık hizmeti veriyoruz. 5. Durakların revizyonu projesiydi. Şehrin içerisinde 5 adet taksi durağı revize edildi, 5 adet daha yapılıyor. Sayın Zorluoğlu’na bu konuda teşekkür ediyoruz. Bazı duraklarımızın televizyon klima gibi ihtiyaçları karşılandı.

Üyelerimizin başarılı çocuklarına burs vermeyi söz vermiştik. Elimizden geldiğince üyelerimizin başarılı çocuklarına burs verdik. Ramazanda üyelerimize kumanya dağıtımı sağladık.

Trabzon’u Ankara’da temsil etme sözü vermiştik. Seçildikten bir süre sonra Türkiye Şoförler Odasında divan kurulunda görev aldık bu Türkiye’de tek.

Para yoksa hizmet yok, oy vermediysen hizmet yok, anlayışına son verdik. Bu işe son vereceğiz dedik ve hizmet etmeye çalıştık. Gelen üyelerimiz çayını içti, sohbetini etti ve evrakını aldı. 7 yıl üstüne odamıza gelen üyeler vardı. Seçimden önce fanatik olarak aleyhimize çalışan iki kişi anlattı “Odaya gidelim” demişler ama kovulmaktan korkmuşlar. Ama gelip çayını içip, evraklarını aldılar ve daha sonra teşekkür ettiler.

Ömer Hakan Usta basınla buluştu! görevdeki 4 yılını değerlendirdi

40 tane dolmuşu azaltarak 80 tane taksiye dönüştürdük. 732 olan dolmuş sayısı 684 oldu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz.

Dönüşüm sürecinde koltuk ücreti almadık Ortahisar’da.

Dönüşüm sürecinde engelli aparatı ile alakalı sıkıntı oldu. Coğrafi yapı sebebiyle açıp kapatılması en az 10 dakika. Bunu kaldırarak bir proje yaptırarak şehrin coğrafi yapısına uygun şekilde robot engelli rampası hizmete sunacağız.

25 senedir odanın içerisinde olan biri olarak eksikleri de biliyorum.  Bunlardan biri de tahsis belgesi. Bu belge için 2-3 ay bekleyenler vardı. Şimdi 24 saat içerisinde esnafımız alabiliyor.

Eğer oda başkanına oy vermemişsen bu belge imzalanmıyordu. 6 Ay bekleyen insanlar vardı. Şimdi çok şükür böyle bir sorun yaşamıyorlar.

Whatsapp hattı kuruyoruz. Vatandaşlarımız şikayetlerini bizlere bu hat üzerinde iletecekler. Ocak ayında hizmete girecek inşallah.

Esnafımız için odamızda mescit yaptıracağız.

Odamızda mali müşavir eksikliğini giderdik.

Bizim sürücü kursumuz var. Orada daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı.

Özetlemek gerekirse biz odamızı borçla devraldık. Bizim yaptıklarımız oda tarihinde yer almayan şeyler. Biz odamızın bir kuruşunu bile boşa harcamıyoruz. Şuana kadar yaptığımız hizmetler esnafımız için yapılan hizmetler.

Yapmaya fırsat bulamadığımız hizmetleri ikinci dönemimizde hayata geçireceğiz.”

MARAŞ CADDESİ

Maraş Caddesinin kapatılması konusunda sorulan soruya da cevap veren Ömer Hakan Usta, “Belediye başkanımız sivil toplum örgütleriyle konuştu ve bizimle de konuştu. Biz trafiğe kapatılmaması üzerine fikir beyan ettik. Araştırılma sonucunda Maraş 15 bin, Sahil yolu 12 bin, tanjanttan da 11 bin araç geçiyor. Maraş kapatılırsa araç yoğunluğu diğer bölüme geçecek. Bunu göreceğiz ama alınan karara saygı duyuyoruz. Bekleyip göreceğiz. Görsel olarak güzel ama alternatifler hayata geçirilmeden Maraş caddesinin kapatılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

DOLMUŞ ZAMMI

Dolmuş zammı ile alakalı soruya cevap veren Usta, “Dolmuş zammı zaruri hale gelmiştir. Yakıt ve amortisman giderleri ile beraber zam zaruri hale gelmiştir. Bunlar şuanda değerlendirme aşamasında. Kararımızı verdikten sonra Belediye başkanımıza sunacağız. Ne kadar olacağı yönünde kararı belediye başkanımız size açıklayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber