Ömer Dayı: Su zamları geri çekilsin

Ortahisar Belediye meclisinde Trabzon’da suya gelen yüzde 47’lik zam gündeme geldi.

Ömer Dayı: Su zamları geri çekilsin

Haber61 - Haber Servisi / Orthisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları başladı

Meclis toplantısının ilk gününe başkan Ahmet metin Genç başkanlık yaptı.

Meclis toplantısının ilk gününde söz alan CHP’li Ortahisar meclis üyesi Ömer Dayı, Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sorularını yöneltti.

Ömer Dayı şu ifadeleri kullandı:

“MARAŞ CADDESİ ALTERNATİF OLUŞTURMADAN KAPANDI”

Maraş Caddesi trafiğe kapandı. Bir alternatif oluşturmadan Maraş Caddesi’nin kapanmasına karşı olduğumu söylemiştim. Geriye dönmek istemiyorum ama postane içerisinde 100 metrekare alana sıkıştırıldı dolmuşlar. Ama postanenin sağına soluna araç parkını kaldıralım. Sağına soluna park oluyor dolmuşlarda depolanınca yığılma oluyor ve trafik oluşuyor. 3 şerit yol tek şeride düşüyor.

REŞADİYE KAVŞAĞI VE BOZTEPE VİYADÜĞÜ

Reşadiye kavşağı yapılmasın diye çok mücadele verdik. Bize yola karşısınız şehre ihanet ediyorsunuz diyenler şimdi sus pus.

Aynı şekilde Boztepe’nin bağrına hançer saplandı. Şimdi de bize muhalifsiniz şöylesiniz böylesini diyorlar.

“SU ZAMLARI GERi ÇEKiLSiN”

Ülkenin ekonomik krizde yüzde 47 zammı diğer arkadaşlarmızın da kabullenmediğini düşünüyorum ve geri alınmasını talep ediyorum.

Ahmet Metin Genç ise Dayı’nın sorularına şu yanıtları verdi:

Su zammı konusunda tabii ki dün başkan da ifade etti ama maliyetler konusunda genel kurul o şekilde uygun gördü.

Reşadiye kavşağı ile fikrimi söyledim. Doğrudur bizim dönemimizde yapılmıştır ama çok ciddi eleştirdiğimi ve bakanımıza bu şekilde yakışmadığını söyledim. Değiştirilmesi veya yıkılması konusunda bakanlığa başvuru yapıldı. Şehrimize yakışmadığı aşikar. Meydandaki viyadüğü de eleştirdim ama orada kamu yararı var ama Reşadiye’de o a yok. Bakanımız bir çalışın dedi. Zorluoğlu başkanımızda çalışmayı bakanlığa iletti.

Boztepe’de de bir zaruret sonucu yapıldı. Oradaki silüeti bozmamak adına orada çalışıyoruz. Maksadımız bir ulaşım adına bir katkıdır. Sonra da silüeti de bozmamaktır.

Maraş Caddesi için aynı düşünmüyoruz. İnşallah Maraş Caddesi şehre yakışır bir hal olacak. Bir yaşam alanı olacak. Tabiatı olarak getirdiği bir yük var. Doğu batı aksında dolmuş konusunda bir sıkışıklık oldu. Büyükşehir meclisinde de bu konuda fikrini beyan etti. Başkan Zorluoğlu iletti, bir izleyelim dedi. O konuda izleme yapılıp bir karar verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler