Ombudsman Trabzonlular ile buluştu

Ombusdman Trabzonlular ile buluşuyor toplantısı gerçekleştirildi.

Ombudsman Trabzonlular ile buluştu
Haber61 - Haber Servisi - Ombudsman Trabzonlular ile buluşuyor toplantısı kapsamında Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suudi Arabistan Büyükelçisi Waleed Abdülkareem El Khreeıje, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Bugün bu anlamlı toplantıda sizlerle olmaktan onur duyuyorum. Trabzon Tarihin her döneminde önemli bir şehir olmuştur. Trabzon mevcut medeniyetinin üzerine katkı koyarak bugüne gelmiştir. Trabzon’un fethi milletimizin her kesiminin kaderine yön vermesi nedeniyle çok önemlidir. Bir toplum ne kadar fazla kurum üretebiliyorsa ve bunu milletle bir araya getirebiliyorsa bu çok önemlidir. Türkye son 15 yılda elde ettiği istikrarın yanısıra bu konularda da çok önemli sıçrama yapmıştır. Ombudsmanlık çok önemli bir kurumdur. Anayasal bir kurumdur ancak davranış itibari ile sivil bir kurumdur. Devletten vatandaşa değil vatandaştan devlete doğru bir yapıdır. Toplumun taleplerini doğru aktarmak adına kurulmuş bir kurumdur. Bu millete demokrasiyi reva görmeyen akıl he zaman varlığını sürdürmüştür. Demokrasiyi vatandaşa layık görmeyen bir irade Türkiye’de varlığını göstermiştir. Tam bitti derken 15 Temmuz’da bu akıl yeniden ortaya çıkmıştır. Bizi hala darbe anayasaların layık görmeye çalışıyorlar. Ombudsmanlık Türkiye için çok yeni sayılabilecek bir kurum olarak görülmektedir bu nedenlerden dolayı. Çok isabetli bir şekilde çok güzel bir akıl ile bu toplantılar düzenlenmektedir. Başkan bir ülkedeki Ombudsmanın iş yükü ile Türkiye’dekinin iş yükü farklı olacaktır. Ombudsmanlık gerçek anlamını bizim ülkemizde ortaya koyacaktır. Milletimiz bu kuruma kullanmaya çalıştıkça çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Nikah kıyma yetkisinin müftülüklere verilmesi yetkisini getirdik. Bu konuda vatandaşların nikaha daha kolay ulaşmasını sağlamayı amaçladık. Siyaset yapabilirsin eleştirebilirsin ama soğuk savaş dönemindeki gibi karşındaki insanı tehdit gibi görürsen buna kimse inanmaz. Bizim hedefimiz 2023 diyoruz, 2053 diyoruz. Resmi nikahların yaygınlaşmasına çok olumlu olarak yansıyacağını göreceğiz. E Devlet konusunda dönüşüm yapacağız. Proje tamamlandığında Vatandaşların yükü ve bürokrasi konusunda çok önemli yılar alacağız. Pasaportu, ehliyeti, kimliği tek merciden vereceğiz ve bu insanlar açısından ve işlemler açısından önemli bir gelişme olacak. Trafik tescil belgelerini Trafik şubeleri veriyordu. Noterlerle net bir pazarlık yaptık ve vatandaşa ek bir maliyet binmeden, noterlerden alınacak. Ek alınan bir takım belgeler daha tasarruflu olacak.

Dağda, kırsalda etkinliğini kaybeden PKK, şehirlerde alçakta faaliyetlerde bulunmaya başladılar. Öğretmenlere, mühendislere, işçilere saldırarak korku salmaya çalışıyor. Biz yeni eğitim ve öğretim yılını Aybüke öğretmenin okulunda açtık. Biz o çocuklarımızın ideallerini gerçekleştirmek için gittik. Oradaki öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün bunlara ses çıkarmıyorlar.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç toplantıya yaptığı konuşmada şehrin ileri gelenleri ile vatandaşları ve muhtarları bir araya getiriyoruz. Kürsümüzü kuruyoruz ve isteklerini alıyoruz. Bunları rapor haline getirip Cumhurbaşkanı’mıza Başbakanımıza ve bakanlarımıza iletiyoruz. Vatandaşların sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz. Diğer illerde biz muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini konuşmaları için teşvik ediyoruz hatta tahrik ediyoruz. - 10-20 kişi çıkıyor. Trabzon’da 70 kişiye ulaştı konuşmak isteyenlerin sayısı. Konuşma yapacakların bu haklarından feragat ederek yazılı olarak sorunlarını bildirmeleri daha iyi olacaktır. Zaman kazanma açısından dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Vatandaşlar ile kamu kurumları arasında güzel bir köprü kurulacağına inanıyoruz. Güzel bir oluşum meydana geldi. İlgi ve alaka çok güzel. Her zaman kapımızın açık olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

TRABZON BİR CAZİBE MERKEZİ

Suudi Arabistan Büyükelçisi Waleed Abdülkareem El Khreeıje, toplantıda yaptığı konuşmada, Şeref Bey bu daveti bana ilettiğinde büyük bir zavkle kabul etti. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu toplantı benim için güzel bir fırsat yoğun ziyeretleri ile Trabzon halkı haline gelen vatandaşlarımızın hakları konusunda ileteceklerim için çok güzel bir fırsat. Bizim vatandaşlarımız için Trabzon bir cazibe merkezidir. Bize iletilen istatistik sonuçlarına göre Trabzon’a gelen turistlerin yüzde 90’ını Suudi vatandaşları oluşturmaktadır. Trabzon’da konut alan vatandaşların birçoğu oturma izni almaya müracaat etmiş, bazıları almış ve TTSO’ya kayıtlı şirketlerimiz de bulunmaktadır. Bunlar inşaat alanında faaliyet göstermektedir. THY’nin direk seferleri Trabzon’a başlatılmıştır. 2018 yılı turizm sezonunda Suudi Arabistan hava yolları uçuşlarına başladı. Vatandaşlarımızın Trabzon ziyaretinin bu derece artması bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Büyükelçiliğimiz bu sorunların çözülmesi konusunda yetkililerle iletişime geçerek çözüm bulmaktadır. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların giderilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu yardımlaşmamız inşallah bütün alanlarda devam edecek. Trabzon’daki bütün resmi kurumlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Jandarma ve Emniyet yetkililerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Trabzon halkına cömertlikleri, misafirperverlikleri, bizim vatandaşlarımıza gösterdikleri hoşgörü için teşekkür ediyoruz. Çok az adli vaka meydana gelmektedir. Bu da Trabzon halkının hoş görüsünü göstermektedir. İki halkın dostluk bağları çok kuvvetli. İnşallah bu bağları daha geliştirmek bizlere nasip olur” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “ben daire başkanları ve diğer arkadaşlarımı notları almaları konusunda görevlendirdim. Vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için değerlendirmeler yapacağız. Kamu Denetçiliği Kurumu çok sorunları çözdü. Çözüm üretici müessese olarak Ülkemizin kazancı oldular. Kamu Birliğini sağladılar” dedi.

GELENİN YANINA KAR KALIYOR

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan kürsüye çıkarak Trabzonspor ile ilgili olarak şikayetini dile getirerek “Dernek yöneticileri borçlandırırken dikkat etmesi ve buna göre hareket etmesi lazım. Biz şampiyonluğu şuan için düşünemiyoruz ama Trabzonspor’un 1 Milyar TL’ye yakın bir borcu var. Trabzon’un durumuna baktığımızda bu borç ödenemez. Gelen Başkan’ın yanına kar kalıyor. Bu borç büyüdükçe büyüyor. Dernek kanunundaki bu açıklığın giderilmesi için sizlerden yardım bekliyoruz. Gelen herkes Trabzonspor’dan bahsediyor. Trabzonspor’umuz dernek kanunundaki açıktan dolayı yöneticilerin yanına kar kalıyor. Yapanın yanına kar kalmaması açılan mahkemelerin sonuçlanması konusunda sizlerden yardım talep ediyoruz” dedi.

Kamu Başdenetçisi şeref Malkoç, Gürdoğan’ın şikayeti sonrasında “Bu konu Türkiye’nin konusu. Bu konu Trabzonspor’un konusu değil. Yasamız gereği bakamadığımız birkaç alan var. Bunlarda mahkemeye intikal eden konular. Yazılı olarak müracaat edilirse komisyonlar kurup çözüm arayabiliriz. TFF için şikayetşer var. Belge istiyoruz. Federasyon 59. Madde gereği yargıya gidemezler diyor. Bu konuda yazılı bir müracaat gelirse u konuda gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “şehrin dinlenmesi adına yapılan faaliyet önemli bir faaliyet. Şuandaki toplantının esasında kamu ile ilgili bütün sorunlar burada rahatlıkla iletilebilir. Esas konuşulması gereken yer burasıdır. Kamu kaynaklarının ve özel sektör kaynaklarının verimli kullanılması adına ileteceğimiz konular noktasında çok önemli bir toplantı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber