Oğuz Çetin: “Fatih Terim Başarılı oldu diyemeyiz”

Oğuz Çetin Trabzon'da fatih Terim ile ilgili konuştu.

Oğuz Çetin: “Fatih Terim Başarılı oldu diyemeyiz”

Haber61 / Haber: Şükrü Üçüncü - Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" etkinliğinde katılarak Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine gelen Oğuz Çetin Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli eski futbolcu Oğuz Çetin Trabzon’da katıldığı bir organizasyonda Fatih Terim’in Milli Takım Teknik Direktörlüğü‘nden ayrılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çetin, “Uygulamalarında, takım sevk ve idaresinde, Türk Futboluna verdiği yön itibari ile Başarılı oldu diyemeyiz. Bu süreç böyle ilerlerken özellikle 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi, Şampiyona ve sonrasında, Sonra Arda ile girilen olayda, daha sonrasında ise kendi kişisel yaşadığı olay ve eski oyuncusu Rüştü Reçber ile girmiş olduğu diyaloğun toplamına baktığımızda yönetimsel anlamda ciddi bri yıpranmaya geldiğini görüyoruz. Bunun neticesinde de bir şekilde takımdan ayrıldı. Beklenen performansı ortaya koyamadı. Bu dönem için bu başarısızlığı yaşamız olabilir. Her zaman değerli bir hocadır. Futbolda böyledir. Hayat böyledir. Bugün böyleyken yarın çok başka bir yerde başka başarılara imza atabilir. Ama Türk futbolunun ve milli takımların gidişatı açısından da ayrılmasının doğal olduğunu söyleyebiliriz. Burası nitekim yarışma alanı ve yarışma alanında performans beklenir, başarı beklenir.” dedi.

Oğuz Çetin: “Fatih Terim Başarılı oldu diyemeyiz”

ARDA MİLLİ TAKIMDA YER ALMALI

Arda Turan’ın Milli takıma dönüp dönmeyeceği konusunda sorulan bir soru üzerine açıklamalarda bulunan çetin, “Arda ülkemizin yetiştirdiği en büyük değerlerden bir tanesi. Hem kişilik yapısı hem futbolculuk yetenekleri üst düzeyde. Ülkemizi Avrupa’da en süt düzeyde temsil eden bir futbolcumuz. Milli takımlar içerisinde yaşanan bir takım olaylardan dolayı bir hata yapması demek Arda’nın milli Takım defterini kapatması anlamına gelmiyor. Dolayısıyla da bir adım sonrasında ben Arda Turan’ın milli takım kaptanlığı ile birlikte bu bünyenin içerisinde yer alabileceğini ve alması gerektiğini düşünenlerdenim” şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIM YAPISI ÇOK FARKLI OLMALI

Oğuz Çetin Milli Takımın başına gelecek Teknik Direktörle ilgili sorulan soru üzerine “Ben milli takım yapılanmasının çok daha farklı olması gerektiğini düşünenlerdenim. Avrupa’da olduğu gibi Amerika’yı yeniden keşfetmeden A Milli Takımın çok özel bir yer olduğunu, dolayısıyla bizim ülkemizin en elit teknik adamlarının Milli takımlarda göreve geldiğinde A Milli Takım teknik Direktörü olarak gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık bu gelenekten kopmamız lazım. Diğer alanlar, Genç milli takımlar, Futbol Gelişim Direktörlüğü ve diğer bütün alanlar Federasyonun kurumsal olarak uzun yıllar çalışacağı alanlardır. Değerli teknik adamların gelişi ve gidişinin bu alanlara etki etmemeli ve bu işleyiş Avrupa’da olduğu gibi devam etmeli.  Almanya’da Löw nasıl Almaya A Milli Takım Direktörlüğünü devam ettiriyorsa, diğer alanalar kurumsal çalışıyorsa Türkiye’de de bu uygulanmalı. Bizim çok değerli hocalarımız var. Gelip A Milli takımda doğru yarış ve performans içinde olmaları bize yeterli olacaktır.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber