Öğrenciller D.Karadeniz'in o ilçesini terk ediyor

Giresun’un Bulancak ilçesinde öğrenciler, çevre güvenlik sorunları nedeniyle ilçeden ayrılıyor.  Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz Bulancak ilçesindeki yüksekokul sıkıntılarının bitmediğini söyledi. Daha önce de yüksekokula sahip çıkılmas

Öğrenciller D.Karadeniz'in o ilçesini terk ediyor

Giresun’un Bulancak ilçesinde öğrenciler, çevre güvenlik sorunları nedeniyle ilçeden ayrılıyor. 

Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz Bulancak ilçesindeki yüksekokul sıkıntılarının bitmediğini söyledi.

Daha önce de yüksekokula sahip çıkılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Giresun Üniversitesi diğer ilçelerde sürekli gelişme gösterirken, Bulancak’ta öğrencilerin şikayetleri bir türlü dinmedi. Merkeze bağlı sosyal bilimler meslek yüksekokulunda yaklaşık misafir olarak 900 öğrenci öğrenim görmekte ve daha öncede 2. öğretimdeki öğrenciler şikayet üzerine merkeze alınmıştı, yani ilçeyi ulaşım ve çevre güvenliği nedeniyle terk etmişlerdi. Ayrıca yaklaşık 600 öğrenci ise 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunda öğrenim görmekte, ilgisizliğin, sahipsizliğin ve genel güvenlik sorununun olması yani kapalı durak, mobese kamera sistemi, ışıklandırma ve diğer dış güvenlik, hizmet alanları sorunu devam etmekte. Bu da öğrencilerin şikayetini, mutsuzluğunu ve Bulancak’tan gitme isteğini artırmakta" dedi.

Yılmaz, ilgililerin ve yetkililerin bu sorunu çözmedikleri sürece Bulancak’ta yüksekokulun her geçen gün küçültmeye gideceğini ve bu gidişle çok az sayıda bir öğrenci ile etkisiz bir yüksekokul olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber