O uçak için Boeing yetkilileri Trabzon'a geliyor!

Sigorta yekilileri inceleme başlatırken Boeing fieması yetkililerinin de geleceği öğrenildi.

O uçak için Boeing yetkilileri Trabzon'a geliyor!

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkilileri, Trabzon'a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı. 

Trabzon'a gelen sigorta yetkilileri, havayolu firması yetkilileri ile görüşürken, bugün sabah saatlerinde uçağın bulunduğu alanda incelemelerde bulundular. Sigorta firması yetkililerinin hazırlayacakları ekspertiz raporunun ardından uçağın bulunduğu bölgeden vinç yardımı ile çıkartılacağı kaydedildi.

Pegasus Hava Yolları’na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağı önceki akşam saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkmış, uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmişti. Kazada herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştı.

BOEING FİRMASI YETKİLİLERİ DE GELİYOR

Öte yandan kaza sonrası Boeing firması yetkililerinin de Trabzon Havalimanı'na gelerek uçak kazası ile ilgili inceleme yapacağı öğrenildi. Teknik uzmanların da yer alacağı firma yetkilileri ürettikleri Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı ile ilgili ayrıntılı inceleme yapacak. Uçağın 5 yıldır uçuş gerçekleştirdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler