O çocuklar geleceğin İHA'larını tasarlıyor

Trabzon Fen Lisesi AGENA Takımı, liselerarası Tübitak Projesi'ne finalist olarak katıldı.

O çocuklar geleceğin İHA'larını tasarlıyor

Teknolojide milli hamlelerin yükselişe geçtiği bugünlerde bir sevindirici haber de liseler arası TÜBİTAK Projesinden geldi. İnsansız Hava Yarışması’nda Trabzon Fen Lisesi AGENA Takımı, Afyonkarahisar’da düzenlenen yarışmalara finalist olarak katıldı.

Kaan Gedikli, Ahmet Karatekin, Meryem Yalçınkaya, İlayda Sazak, danışman öğretmenleri Semra Müşra BEKTAŞ rehberliğinde bu başarıya imza attılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ‘’Bu şehrin çocukları kendilerine sunulan imkânları, kendi zekâ, beceri ve hayalleri doğrultusunda işlemeyi ziyadesiyle başarıyorlar.

Onlar, üretkenliklerini takım çalışmalarıyla sergilerken ortaya koydukları ortak aklın verimlilikleriyle de bizleri gururlandırıyorlar’’ dedi.

AGENA Takımı danışman öğretmeni ve öğrencilerini bu başarılarından dolayı kutlayan müdür Fettahoğlu:

Geleceğin dünyasında, şehrimizin çocuklarının isimlerini kültür ve sanatta olduğu kadar bilimde de duyacağız. Yerli üretimler ve milli değerler etrafında, eğitim ordumuz nice Selçuk Bayraktarlar yetiştirecektir diyerek bu başarıda pay sahibi olan velilerine de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler