Mustafa Mısır: "Trabzon Üniversitesi'nin taşınması asla kabul edilemez"

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Trabzon Üniversitesi'nin taşınması iddiaları ile ilgili konuştu.

Mustafa Mısır: "Trabzon Üniversitesi'nin taşınması asla kabul edilemez"

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Trabzon Üniversitesi'nin Akçaabat sınırları dışında bulunan bir yere taşınması ile alakalı çıkan söylentiler nedeniyle bir açıklama yaptı. 

Trabzon Üniversitesi'nin Akçaabat'ta kurulduğunu belirten Mısır, üniversitenin Akçaabat sınırları dışına çıkarılmasının düşüncesinin dahi asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mısır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Son zamanlarda Trabzon Üniversitesi'nin Akçaabat sınırları dışında bulunan başka bir yere taşınmasının düşünülmesi ile ilgili duyumlar kamuoyunun malumudur. Bu kabul edilemez. Üniversitenin ilçemizden taşınması tek kelimeyle Akçaabat'a ihanettir. Bırakın taşınma ihtimalini, bunun düşünülmesi dahi yanlıştır. Duyumlar doğru ise bu yanlıştan acilen dönülmelidir. Bu söylentinin ortaya atılmasındaki amaç nedir? Nabız ölçmek mi? Eğer öyle ise siyasi partiler, STK'lar, Belediye ve Akçaabat halkın topyekün tepkisi ile gerekli cevabı vermiştir. Aklın yolu birdir. Bu hususta kim neyi amaçlıyor? Trabzon Üniversitesi'ni taşımaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İYİ Parti olarak bırakın üniversitenin taşınmasını, söylentilerin son bulması için dahi diğer siyasi partiler ve STK'lar ile birlikte Akçaabat'ın ve Akçaabat halkının yanındayız. Bu tür asla tasvip etmeyeceğimiz planlar bir yana bırakıp Trabzon Üniversitesini nasıl marka haline getiririz? Kalitesini nasıl arttırabiliriz? Bunun üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Gereksiz ve kısır tartışmaların kimseye faydası olmaz. Trabzon Üniversitesi yönetiminden resmi açıklama bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber