Mustafa Bıyık'tan AK Partili meclis üyelerine tepki: Yomra düşmanlığı yapıyorlar

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Partili meclis üyelerinin kendisine engel olmaya çalıştığını söyledi.

Mustafa Bıyık'tan AK Partili meclis üyelerine tepki: Yomra düşmanlığı yapıyorlar

Yomra Belediye Meclisi'nde AK Partili üyelerin Başkan Mustafa Bıyık'ın taleplerini reddetmesine Bıyık'tan tepki geldi.

Önceki dönemden kalan kredi borcunu ödeyen Başkan Bıyık'ın, hizmetlerde kullanmak için 3.5 milyon TL kredi çekmek talebi, AK Parti'li üyeler tarafından reddedilerek 750 bin TL'ye düşürülürken kamyon almak için kredi çekme talebi de kabul görmedi. Ayrıca önceki dönemde satış kararı alınan bir arazinin bu dönemde satılmak istenmesine de engel olununca Bıyık tepki gösterdi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Tek amaçları benim hizmet yapabilmemi engellemek. Bu amaçla alenen Yomra düşmanlığı yapıyorlar. Lakin başarılı olma şansları yok. Ben zaten benden önceki belediye yönetiminin 15 yılda yaptıklarından çok çok daha fazlasını sadece 2 yılda yaptım. Ayrıca borcu da arttırmadım. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar, Yomra'yı, Doğu Karadeniz'in en modern ilçesi yapmamızı engelleyemeyecekler. En fazla bir kültür merkezi olarak hizmete sunacağımız Çok Amaçlı Salonu bir yıl ertelemimize neden olurlar. Ellerinden başka bir şey gelmez. Beni değil, halkı mağdur ediyorlar ama halk onların hiç bir zaman umurunda olmadı zaten" dedi.

Mustafa Bıyık'tan AK Partili meclis üyelerine tepki: Yomra düşmanlığı yapıyorlar

SATIŞ KARARINI AK PARTİ ALMIŞTI

Belediye ait arazinin satış kararının iptal edilmesi husunda da değerlendirmelerde bulunan Bıyık, "Satış kararını benden önceki dönemde AK Parti almış. Yani AK Parti burayı satalım demiş. Seçimden sonra bu karara istinaden, onların planladığı satış fiyatından daha fazlasına burayı ihale ile sattık. Mahkemeye gidip satışı iptal ettirdiler. Bana göre mahkeme siyasi karar verdi. Lakin mahkemenin verdiği karar başımızın üstüne dedik. Tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanırken bu kez kendi aldıkları satış kararını yine kendileri Belediye Meclisine getirerek iptal ettiler. Çünkü biliyorlar ki, o kadar para belediyenin kasasına girerse Mustafa  Bıyık o paralarla çok büyük icraatlara imza atar. Ben hizmet yaptıkça, halk takdir ettikçe sinir krizi geçiriyorlar. Bu şekilde bana zarar veremezler. Kendi partilerini rezil etmekten başka bir iş yaptıkları yok. Kendi aldıkları satış kararını kendileri iptal ederek kendilerini inkar etmiş oldular. Partilerini küçük düşürmüş oldular. Tek amaçları icraatlarımı engellemek. Bunlara rağmen 2 yılda çok ciddi hizmetler yaptık. Trabzon'un her köşesinde bizim hizmetlerimiz konuşuluyor. Keşke benden önceki dönemde de Yomra Belediyesinin bütçesi ile küçükte olsa bir icraat yapabilseydiler. Onları engellemek isteyen de yoktu" ifadelerini kullandı.

400 BİN LİTRE MAZOTU NEREDE HARCADINIZ?
Yomra'da önceki döneme kıyasla bu kadar fazla icraat yapmalarına rağmen, önceki döneme kıyasla sadece 2 yılda 400 bin litre yakıt tasarrufu yaptıklarını belirten Bıyık, "Yaşam tarzlarını Mustafa Bıyık düşmanlığı üzerine kuranlar, önce bu kadar mazotu nereye harcadıklarının hesabını versinler. Yomra halkı o mazotun nereye gittiğini çok iyi biliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler