Mustafa Bıyık'a saldırı davasında flaş iddia: "Git ateş et" dedi

Yomra Belediye başkanı Mustafa Bıyık'a saldırı davası devam ett.

Mustafa Bıyık'a saldırı davasında flaş iddia: "Git ateş et" dedi

Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyıok'a saldırı davası bugün de devam etti.

Davada saldırı ile iddialar ortaya atıldı.

Başkan Bıyık’a saldıran sanık H.A., “T.K. bana Belediye Başkanı için ‘Korkutmak için git ateş et’ şeklinde bir şey söyledi. Kesinlikle zarar vermemi ya da yaralamamı istememiştir. Bana seçim döneminde belediye başkanının sözler verdiğini ve bu sözleri tutmadığını söylemişti. Ateş ettiğim sırada göz göze geldik. Yakın mesafedeydik. Yakın mesafede isteseydim kendisine isabet edecek şekilde ateş edebilirdim. Ben sadece kendisini korkutma amacıyla ateş ettim. ‘Korkutmak amacıyla git ateş et.’ dedi. Delilleri incelediğinizde de görürsünüz. Ben mermiyi atıp korkuttuktan sonra kaçtım. Vurma amacıyla ateş etsem vurulduğunu görmeden gitmezdim.” açıklamalarında bulundu.  

Duruşma bilirkişi raporu beklenmesi için 4 Haziran 14.30’a ertelenirken, sanık Halit Aytekin ve Tolgahan Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına, Ayhan Kılıç’ın ise yurt dışına çıkış yasağının devamıyla birlikte her ayın 10’uncu ve 20’inci gününde imza atması karşılığında denetimli serbestliğinin devamına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber