MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahilik Haftasını kutladı

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu, Ahilik geleneğinin öneminden bahsederek Ahilik Haftasını kutladı.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahilik Haftasını kutladı

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu Ahilik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Ahilik müessesesinin kadim kültürümüzde 13. yüzyıldan beri yer alan önemli bir kurum olduğunu ifade eden Ofluoğlu "Kurulduğu günden beri ekonomik ve ticari hayatın disipline edilmesinde önemli bir işlev gören ahilik,  dürüst ve ilkeli ticaretin yapılmasına zemin hazırlamıştır."dedi. 

MÜSİAD'ın Ahilik Kültürünü yaşatan önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen Ofluoğlu "MÜSİAD olarak bizler de kadim ahilik geleneği dahilinde  ticaretten yanayız. Yurt içinde 89 şube ve dünyada 95 ülkede 225 şube ve temsilcilik ile   haklı rekabetin geçerli olduğu, dürüst, değerlerimize uygun bir ticari ortam oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."şeklinde konuştu. 

Geçmişten günümüze Ahilik geleneğinin hassasiyetle yaşatıldığını belirten Ofluoğlu "Bizler Ahilik kültürünü yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ahilik hem esnaflar arasında hem de esnaf ile vatandaş arasında önemli bir uzlaşma sağlayan ve adaletli bir şekilde ticaretin ve esnaflığı sürdürülebilir hale getiren önemli bir kültürdür. Bu hassasiyetlerle birlikte esnaflığını ve ticaret hayatını sürdürenlere cani gönülden teşekkür ediyorum. Ahilik haftası vesilesiyle  tüm esnaf ve tacirlerimizin ahilik haftasını kutluyor bereketli günler diliyorum."ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber