Murat Zorluoğlu: Trabzon’da güçlü bir ses verdik

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat zorluoğlu, Trabzon Yarı Maratonu ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Murat Zorluoğlu: Trabzon’da güçlü bir ses verdik

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da 42. Yarı maraton bugün koşuldu. “Dünyanın sana ihtiyacı var” mottosuyla su kaynaklarına dikkat çekilen yarı maratona ilgi oldukça fazlaydı.

Maraton ile ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon’dan güçlü bir ses verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Az önce çok heyecanlı bir start verdik. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlrinden bu maratona katılmak üzere gelen çok elit sporcular var ve çok sayıda sporcu bu maratonu kazanmak için efor sarf ediyor.

Bu sene bizim maratonumuzun çok önemli bir mottosu var. Biliyorsunuz dünyamızın karşı karşıya kaldığı büyük bir sorun var. İklim değişikliği ile mücadele ve bu çerçevede önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımızı düşündüğümüz su problemi, içme suyu problemi başta olmak üzere.

Bu soruna dikkat çekmek üzere mottomuzu “Dünyanın sana ihtiyacı var” olarak belirledik. Uzunca bir zamandır gerek sosyal medya, gerekse basın mecralarında bu konuyu işliyoruz ve ciddi bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bilhassa son paylaşımımızız, Trabzonspor’un yıldızı Hamsik’in rol aldığı kısa bir videomuz vardı. Onu paylaştık ve şuanda milyonun üzerinde izlenme alarak rekor kırdı.

Bu manada da biz Türkiye’nin özellikle Paris anlaşmasından sonra hedeflediği iklim değişikliği ile mücadelesine destek verdiğimizi, Trabzon’dan güçlü bir ses verdiğimizi düşünüyorum. Maratonumuz bundan sonra da inşallah senelerce devam edecek. Bu sene de güzel bir havaya denk geldi, inşallah yarış tamamlandıktan sonra da ödül törenimiz olacak inşallah.

Sporu ve sporcuyu daima destekleyen bir şehir Trabzon ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber