Murat Zorluoğlu projeleri sıraladı: Yayaların şehri olmak zorundayız

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu'ndan projelerle alakalı açıklama geldi.

Murat Zorluoğlu projeleri sıraladı: Yayaların şehri olmak zorundayız

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Geçen haftanın değerlendirmesini yapan Başkan Zorluoğlu, bazı projelerin son durumlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Zorluoğlu, Meydan’da yapılan yeni otoparka Çömlekçi’den giriş verilmesi yönündeki kararın Trabzonlular tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.  
 
Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde incelemeye de özen gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile de farkını ortaya koyan Başkan Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşları da bir an olsun yalnız bırakmayarak dertlerini ve taleplerini dinliyor. Başkan Zorluoğlu, geçen hafta Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la gerçekleştirdikleri zirvenin Trabzon’a yansımalarını, Ganita-Faroz, altyapı ve üstyapı çalışmaları ve Trabzonspor’un şampiyonluğa giden süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  
 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Trabzon’da çok sayıda projeyi birbiri ardına hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeniyle oluşan ekonomik zorluklara rağmen hükümetimizin ve bakanlıklarımızın desteğini hep yanımızda hissettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize özel ilgisi ve desteği bizi her zaman bir adım öne çıkarıyor.  Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza projelerimize gösterdikleri özel ilgi nedeniyle yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
OTOPARKIN ARAÇ KAPASİTESİNİ ARTIRDIK  
Geçtiğimiz hafta Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdikleri toplantıyla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Ankara’da çok önemli bir toplantı yaptık. Milletvekillerimiz ve Valimiz de katıldı. Çömlekçi 2’nci etapta yani Meydan’a yakın olan kısımda 3 ay içerisinde hiçbir bina kalmayacak. Bir taraftan da oranın yeni projesi için çalışma başladı. 2’nci etap daha özel bir alan. Kaba binalar yerine şehre değer katacak bir proje hazırlanıyor. Baştan itibaren projeye dâhiliz. Çömlekçi kentsel dönüşüm alanı sınırına yaklaşık 3.5 dönümlük yer ilave edildi. İskenderpaşa’nın arkasındaki otopark projemiz hızla devam ediyor. Orayı başta 400-450 araç olarak düşünmüştük şimdi ise zeminde bir kat aşağıya iniyoruz. Orası 600 araçlık bir otopark olacak.  Otoparkı Çömlekçi tarafından insanların doğrudan araçlarıyla giriş yapacakları bir hale getirmek istiyoruz. Halkımız araçla Meydan’a çıkmadan Çömlekçi tarafından girecek, arabasını park edecek ve yaya olarak asansörle Meydan’a çıkacak. Bu kıymetli bir şey ve yaklaşık 40 milyon TL tutuyor. Kararı ilk açıkladığımızda halkımızdan da olumlu geri dönüşler aldık. İlk Meclis toplantımızda karar altına alıp kamulaştıracağız” dedi.
 
AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞECEK
Tarihi yerleri tekrar gün yüzüne çıkarmaya özel önem verdiklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Pazarkapı’da Kadınlar Pazarı’nın yanında eski liman kalıntıları var. O surların restore edilmesi gerekiyor hem de yukarıda surların dibinde açtığımız bir alan var ve daha yukarıda Bahçecik’te çalışıyoruz. Birçok boyutuyla da tarihi yerleri tekrar gün yüzüne çıkaralım istiyoruz. Oradaki çalışmalar bir sezonda tamamlanabilecek çalışmalar değildir. Orası en az 4-5 sene alır. Ama nihayetinde tamamlandığında önemli bir açık hava müzesine dönüşecek” şeklinde konuştu.
 
ÜSTYAPI TAMAMLANDIKÇA MEMNUNİYET ARTIYOR
Trabzon’da altyapı sorununu ortadan kaldıracak proje çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Güzel bir altyapı çalışması yapıyoruz. Tüm sıkıntılara rağmen üstyapı tamamlandıkça hemşehrilerimizin memnuniyeti artıyor. Bu projeyi yapmasaydık ne olurdu? Yapmasaydık, Meydan bölgesinde doğal gaz olmazdı. Sadece Meydan’da çalışmıyoruz. Kalkınma Mahallesi’nde de çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Yeni yol bağlandığında insanlar Kalkınma Mahallesi’ne girmeden doğrudan hastaneye gidebilecekler. Bu konular zaman meselesi. Şubat-mart gibi bitecek orası. Altyapı çalışmaları uzun süren çalışmalar. Türkiye’de şehircilik ve belediyecilik anlamında öne çıkan şehirlere bakın, altyapı konusunda çok uzun süre çalışmışlar. Bugün Kayseri, Samsun, Kocaeli’ne baktığınızda 20-25 yıllık belediyecilik var aslında. Birden bire olmuyor. Yani bu şehrin altyapısı daha önceden yapılmış olsaydı, biz bambaşka işlerle uğraşıyor olacaktık. Ama altyapısını bu şekilde bırakamazdık. Yağmur yağdığında her tarafı su basan bir şehirdi. Şimdi onların hepsi altyapı çalışmalarıyla büyük oranda tamamlanıyor. Bu yaz su bastı haberlerini çok az yapıldı. Ben buraya 2019’da başladığımda yağmur yağdığında Havalimanı’ndan Çömlekçi’ye, Moloz’dan Beşirli’ye kadar bütün dükkânları su basıyordu. Felaket bir durum vardı. Şimdi geldiğimiz noktada spesifik olarak halkın yoğun olarak kullandığı bölgelerde göllenmeler oluyor, onları da ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇIK AVM’YE DÖNÜŞECEK
Trabzon’un Meydan bölgesinde hummalı bir çalışma yürütüldüğünü de belirten Başkan Zorluoğlu, “Maraş Caddesi’nin Kadınlar Pazarı’ndan yukarı doğru olan kısmını yaptık. Hazırlıklar bitti, yolun taş dökümü tamamlandı. Cumhuriyet Caddesi ayrımına kadar geldik. Meydan’ın etrafında çalışıyoruz. Meydan’ın şu anda asfalt olan kısımları eski haline gelecek, taş olacak. Bir yandan Gazipaşa’da çalışıyoruz. Buraya da geçiş vereceğiz. Gazipaşa’ya geçiş verebilmemiz için yolu genişletiyoruz. Oradan daha rahat geçiş olsun ve Gazipaşa Caddesi’ni çift geçiş yapacağımız için bu çalışmayı yapıyoruz. Bunlar tamamlandığında; tahmin ederim, ocak ayının sonuna doğru Maraş’ı kapatacağız. Kapatıp oradaki çalışmaları yapacağız. Dolayısıyla benim tahminim yeni turizm sezonunda Maraş Caddesi’nin o kısmı tamamıyla yerleştirilmiş olur. Önümüzdeki yıl ise açık bir AVM’ye dönüşür” dedi.
 
YAYALARIN ŞEHRİ OLMAK ZORUNDAYIZ
Trabzon’da olabilecek her yerde kaldırımları genişlettiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bu şehir yayaların şehri olmak zorunda. Eski, tarihi şehirler yayaların daha çok olması gereken şehirlerdir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ama Trabzon’da bu konuda biraz araçlara öncelik verilmiş gibi. Meydan bölgesinde boşluk bulduğumuz her yerde kaldırımları genişlettik. Mümkün mertebe genişletip yayaların kullanmasına vermemiz lazım. İnsanlar sokağa çıktıklarında bir yerden bir yere araçla gitme ihtiyaçları kalmayacak. İnsanların iş yerlerine yürüyerek gitmelerini sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
HAYALİM TRABZONSPOR’UN BENİM DÖNEMİMDE ŞAMPİYON OLMASI
Geçtiğimiz aylarda açıkladığı, Trabzonspor’un kendi döneminde şampiyon olmasının en büyük hayali olduğunu yineleyen Başkan Zorluoğlu, “Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyon olur. Yeni yönetim seçildi. Onları da tebrik ederiz, hayırlı olsun. Sonuna kadar destekliyoruz, tamamen arkasındayız. İnşallah şampiyon olursak bu baskı da bu stres de ortadan kalkacak. Seyircinin de hazırlanması lazım. Sezonu keyifle yaşamalı, şampiyonluğu keyifle kutlamalıyız. Şehrin süslenmesiyle ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Süsleme kısmını şampiyonluğa kadar çoktan tamamlamış olmamız gerekiyor. Ama şampiyonluk geldiğinde de inşallah çok büyük organizasyonlarla bu şampiyonluğu kutlayacağız. Önümüzdeki yaz Trabzon’da inşallah Trabzonspor’un da şampiyonluğunu kutlayacağımız büyük organizasyonlar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber