Murat Zorluoğlu'ndan Sözcü'ye yanıt: Ankara ve İstanbul'a güzelleme yapmak için...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Murat Zorluoğlu'ndan Sözcü'ye yanıt: Ankara ve İstanbul'a güzelleme yapmak için...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sözcü gazetesinde çıkan  "Trabzon belediyesi 63 araca 10 milyon lira harcadı" haberine yanıt verdi. TİSKİ Genel Kurulu'nda konuşan Murat Zorluoğlu haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Murat Zorluoğlu şöyle konuştu; "Ulusal bir gazetenin internet sayfasında bir haber çıktı. Bu haberde Trabzon belediyesi 63 araca 10 milyon lira harcadı , bugünkü gazetede de Ankara lüks araç satıyor diye haber çıktı. Ankara ve İstanbul belediyelerini güzelleme yapmak için bizi kullanmak ilginç oldu. 

Ankara büyükşehir belediyesi 3-4 lüks aracı satması bizi ilgilendirmiyor. Bizim satacak bir lüks aracımız yok. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kiralanan araçlar çok fazladır diye bir cümle kurmadım. Benim söylediğim daha tasarruflu bir şekilde yola devam edeceğimizdir. Ve bu geçen sene yapılan bir ihaledir. Geçen seneki ihaleyi kullanarak Ankara satıyor Trabzon alıyor yanlıştır. Ama ne oldu? 2019 da göreve başladığımızda eski ihaleyi devam ettirdik. 109 araç kiralanmış.  Biz 1 yıllık değil 3 yıllık araç kiralayan dedik. 
Biz daha önce daha bir ihale olan ihaleyi ikiye böldük. Binek tipi ve kamyonet olarak. Binek araçlarda kasko şartı var kamyonette yok.  Bir ihale ile 51 bir ihale ile de 63 araç kiraladık.

6 milyon 200 binlira ödeyeceğiz. 3 yıl aynı parayı ödeyeceğiz. Eğer bu ihaleyi bu sene yaptirsaydik daha fazla ödeyecektik. Biz yüzde 30'un üzerinde belediyemize tasarruf sağlamış bulunuyoruz. Bir de lüks meselesi var. Ne kiraladık bakalım. 9 Passat,1 Audi 6 gerisi Megane ve Duster. Bazısı lüks 63 araç diyorlar ama ben bu araçları bulamadım. Bizde lüks araç yok. Neden 9 Passat? Misafirlerimiz geliyor bakanlarımız, valiliğin talebi oluyor. "

Haber61 Haber Servisi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber