Murat Zorluoğlu Cumhurbaşkanı ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı ondan ne istedi?

Trabzon’un yeni Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yönetiminde ilk meclis toplantısı yapıldı.

Murat Zorluoğlu Cumhurbaşkanı ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı ondan ne istedi?

Haber61 - Haber Servisi

31Mart seçimlerinde rekor bir oyla Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Murat Zorluoğlu mazbatasını geçtiğimiz hafta alarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Bugün de ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Başkan vekilleri, komisyonlar, katipler ve divanın seçildiği meclis toplantısı yeni dönem için iyi dileklerle sona erdi.

Meclis toplantısı sonrası Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Murat Zorluoğlu “Bugün Trabzon’umuz, Meclis üyelerimiz, ve şahsım için önemli bir gün çünkü çok önemli bir sorumluluk üstlendik” dedi ve “ Trabzon’umuzu geleceğe hazırlayacağız. Bu hakikaten büyük bir sorumluluk, bu manada meclis olarak başlamış olduk. Belediye başkanı olarak malum geçen hafta başlamıştık. Ama belediyenin en önemli karar organı olan belediye meclisimizin de bu süreçte üzerine çok iş düşüyor. Çok önemli görevleri var. Biz meclisi çok etkin bir biçimde çalıştırmak istiyoruz. Meclisteki uzmanların komisyonların Büyükşehir belediyemizin hizmetlerine maksimum ölçüde hizmet etmelerini arzuluyoruz. Bugün çok güzel bir toplantıyı gerçekleştirdik. Başkan vekillerimizi seçtik. 1 başkan vekili sayın Atilla Ataman, sayın Mehmet Karaoğlu da 2. Başkan vekili olarak seçildi. 5 tane ana komisyonumuzu belirledik. 2 tane ihtiyari komisyonumuzu belirledik. Katiplerimizi ve divanı belirledik. Böylece 1 yıl boyunca hizmet edecek önemli meclis organlarını oluşturmuş olduk. Yarından itibaren de gündemde şehrin meseleleri ile ilgili temel konular olacak onlarla ilgili karar vereceğiz. Yarın belediye meclisimizi Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hâlihazırdaki durumu hakkında yani personel yapısı, ekonomik yapısı, mali yapısı, devam eden işlerle ilgili bir birifingle bilgilendireceğiz. Ondan sonra da inşallah kararlarımızı almaya başlayacağız. “ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ile ne konuştu

Meclis çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aradığını belirten Murat Zorluoğlu “Cumhurbaşkanımız sağolsunlar bizi kutladılar. Meclis toplantısında olduğumuzu ben kendilerine arz ettiğimde meclisin önemine vurgu yaparak, tüm belediye meclis üyelerimize selamlarını iyi dileklerini ve başarı dileklerini ve başarı dileklerini iletmemi istediler. Ben de o dilekleri meclisle paylaştım. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber