Murat Zorluoğlu "Bu tarz açılışları yaparken gurur duyuyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu özel açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ile İLBANK A.Ş. iş birliğinde yapımı tamamlanan Araklı-Sürmene İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş, Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrasında Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı :

Şuan gerçekten Trabzon için bu bölge için hakikaten ciddi bir yatırım, biz tabi ki bu açılışları yaparken gururlanıyoruz, çok keyif alıyoruz. Yaptığımız işlerin yani harcadığımız enerjinin verdiğimiz gayretin bir sonucu olarak bunu böyle ete kemiğe bürünmüş mekanlar olarak gördüğümüzde ve hizmetin kalitesi ortaya çıktığında hakikaten bu bizim için paha biçilemez bir şey oluyor ve bizim mesleğin keyifli tarafı da bu. Burada çok büyük bir tesis kuruldu. 125 litre saniye ama 250 litre saniyeye göre altyapısı oluşturulmuş bir tesis.28 mahalleye 50.000 nüfusa sağlıklı temiz içme suyu sağlayacak bir arıtma tesisi

Üstelik enerjisini kurduğumuz kendi hidroelektrik santraliyle çok daha fazla elektrik üreterek karşılayacağımız bir tesis. Depolar 78 kilometre ishale hattı 32 kilometre mahalleni içerisindeki şebeke hatlarıyla devasa bir tesis. Yaklaşık bugün ki maliyeti 200 milyon Türk Lirası. Biz zaten bu şehirde Trabzon Büyükşehir belediyesi ve ben başkanı olarak altyapı ile anılacağız. Biliyorsunuz ki yalnızca ilçelerde değil en büyük altyapı çalışmalarımızı Trabzon Merkez’de Ortahisar’da yapıyoruz ama İlçelerimiz olan Şalpazarı’ndan Tonya, Akçaabat’ından merkeze Yomra’ya Arsin Santa Suyu, Araklı, Sürmene ve Of Hayrat saydığım tüm bu ilçelerde bu tür tesisler var. Bu şehirde 2019’da ben göreve başladığımda sosyal medya ve değişik mecralardan da en çok gelen şikayetlerden bir tanesi içme suyu kesintileriydi, ilçelerde ve mahallelerde bir diğeriyse, bulanık suydu. Aldığımız bu iki şikayete kalıcı çözümler üretmek için ciddi adımlar attık, tamamen bitmedi ama farkındasınız çok çok azaldı bu şikayetler. İşte bu tesisler sayesinde tüm bu şikayetler azaldı. Bunları insanlar görmüyorlar ama suyun kalitesini hissedebiliyoruz. Trabzon Merkez’de de içtiğimiz su yeni borulardan verdiğimiz su hakikaten çok daha kaliteli bir su şehrimize yakışır Trabzon’umuza hayırlı olsun. Ayrıca temiz içme suyu ve elektrik üretimi konusundaki yatırımlarımız diğer ilçelerimizde de sürüyor. Örneğin Arsin Santa suyu, Şalpazarı’ndaki içme suyu tesislerde arıtılıyor, yine Tonya’da aynı şekilde arıtma su tesisini açmıştık. Dolayısıyla bir çok yerde buna benzer büyüklü küçüklü arıtma tesislerimiz olacak eksiklikler giderilecek, başka türlü bu sulardaki bulanıklık problemini çözmek mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler