Murat Çavga: “Trabzon bir kararname ile iki turizm merkezini kaybetti”

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga turizm listesinden çıkarılan bölgelerle ilgili konuştu.

Murat Çavga: “Trabzon bir kararname ile iki turizm merkezini kaybetti”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan Pazarcık Yaylası Turizm merkezi ile aynı ilçede bulunan Yeşilyurt Yılantaş Yaylası Turizm Merkezlerinin turizm listesinden çıkarılmasının yankıları sürüyor.

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Trabzon bir kararname ile iki turizm merkezini kaybetti” dedi. 

Çavga yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Pazarcık turizm merkezi 20.09.1991 yalında Yayla Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. 

Karadere güzergâhında bulunan Pazarcık Yaylası Turizm Merkezi, deresi, muhteşem vadi peyzajı, orman dokusu, Trabzon-Bayburt yolu üzerinde oluşu gibi birçok özelliğe sahiptir. 

2017 yılında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımları ile Turizm Haftası etkinleri Pazarcık’ta düzenlenmişti. Şehrimizde bulunan atıl bir turizm merkezini harekete geçirdiği için dönemin Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu’na teşekkürlerimizi iletmiştik.

Ancak 2017 yılından sonrada Pazarcık’ın kaderi 2017 yılının öncesinden farklı olmadı ve gelinen süreçte Pazarcık Yaylası 30.01.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile turizm alanı olmaktan çıkarıldı. Pazarcık ile birlikte yine Araklı’da bulunan Yılantaş Turizm Merkezi de aynı kaderi paylaştı ve şehrimiz bir kararname ile iki turizm merkezini kaybetti.

- Onca yoğunluğu arasında Şehrimizde Turizmin gelişmesi için her türlü desteği veren, Pazarcık’a gösterdiği önemden dolayı Turizm Haftası açılışına katılan İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya bu konuyu kim nasıl açıklayacak? 

- Pazarcık’ta Turizm Haftası etkinlikleri yapıldıktan sonra o bölge için ne tür çalışmalar yapılmıştır? Bu konunun birinci derece sorumlusu kimdir?

- Yarın bir gün Cumhurbaşkanımıza, Kültür Turizm Bakanımıza, Vekillerimize; “biz şehir olarak destinasyon sıkıntısı yaşıyoruz” diyebilecek miyiz?

- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koltuğunun uzun süredir asaleten temsil edilmeyişinin etkisi var mıdır?

- Şehrimizde bulunan iki adet turizm merkezinin iptalinde tarihi ve doğal değerlerine sahip çıkmayan bizleri de sorumlu bilerek, olayın diğer sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber