Sezgin Mumcu: Trabzon'da oylarımız arttı

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu basınla buluştu

Sezgin Mumcu: Trabzon'da oylarımız arttı

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, basınla bir araya gelirken merak edilen sorulara yanıt verdi.

YATIRIM ADASINDA SORUN 

Mumcu  "Yatırım adası ile ilgili katıldığımız toplatıda. Yatırım Adası Trabzon'un kaderini değiştirecek bir proje. O alan yüksek teknolojilerin üretileceği vizyon bir proje. Şuanda yatırım adasın projesi tamamlandı. Yapacak şirketi dinledik. Daha önce orası ada olarak planlanmıştı. Daha sonra o alanın kaldırıldığını gördük. O alanda durgun sudan koku oluşacağı için tribün gerektiği ve yüksek maliyeti olacağı belirtildi. Ada olarak değilde kara uzant olarak planlandı. Tabi orada dere yatakları var. O dere yataklarında menfezler olması gerektiği ve üstü açık olması gerektiği karayolları tarafından bildirildi. Bazı çalışmalar ve hesaplamalar yapılması gerekiyor.  Yatırım adasında proje bu şekilde." dedi.

OTOGAR YERİNİN TARTIŞILMASI

Otogarın yerinin tartışılması ile ilgili de bilgi veren Mumcu "Otogar yeri tartışılıyor. Tartışılması da doğal. Yaşanan bazı hadiseler var. Bütün ilçelerimiz dere yataklarında. Dere yatakları ile ilgili DSİ raporunu okudum. Yani sıfır risk diye bir şey yok. Ama 190 yıllık planda bu bölgede sel tehlikesinin olmadığı alınan tedbirlerle mevcut dere taşkın bendinin 3 metreden 8 metreye çıkması. Giriş hattının 14 metreye çıkması sonrası sel oluşacağına dair bir şey yok. Ama sıfır risk diye bir şey yok. O zaman diğer türlü dere yatağındaki yerleşimlerin dağın başına çıkarılması lazım. Trabzon'da biraz yer sıkıntısı var, orayı istemiyoruz derken alternatif yer de bulmak lazım" ifadelerini kullandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili de bilgi veren Sezgin Mumcu "Sıkışıklığın ortadan kalkması için olmazsa olmaz. Zaten Akçaabat’la Kanuni bulvarı arasındaki proje hazırlanıyor. Bütünüyle ilgili bir şey şuan yok. Ulaştırma Bakanlığı Türkiye’de devam eden yatırımları 320 Milyar Lira’ya ulaştı. Bu işler bütçeyle oluyor. Biz bu proje için bastırıyoruz. Bu konu üzerinde duruyoruz.” Dedi.

MİLLET BAHÇESİNDEKİ ETKİNLİKLER

Trabzon'da Milelt Bahçesi'nde yapılan etkiliklerle ilgili görüşünü aktaran Mumcu  "Trabzon kozmopolit diyebiliriz. Trabzon'da sadece bir kesim yok. Eğlenmeyi seven bir kesim de var. Sosyal belediyecilik anlamında bir yapılanma gerekli. Gençlik eğlencesini yapabilmeli. İnsanlar pandemiden dolayı stres altında. Pandemi de bu eğlence olmalıydı. İçişleri Bakanlığımızın genelgelerine uygun oldu. Pcr testi aşı kontrolü yapıldı." şeklinde konuştu.

ADNAN BEY İSTİYOR, SALİH BEY İSTEMİYOR DİYE BİRŞEY YOK

Mumcu, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi karşısındaki kavşak çalışmasıyla ilgili olarak "Orası karayollarının yaptığı bir çalışma, normalde karşısındaki aralıktan Düzköy'e geçişin açık olduğunu söylendi. Karayolları ile orası açılacak mı diye konuştuk. Bana bakan beyin biraz gözlem yapalım dediğini söyledi. Salih Cora'nın oraya gidip esnafla konuşması yanlış anlaşıldı. Salih bey ile görüştüm. Ben oraya gittim vatandaşın sıkıntısını dinledim dedi. Adnan Bey istemiyor, Salih Bey istiyor gibi bir şey yok. Bakanlığın talimatıyla orası gözleniyor." ifadelerini kullandı.

ŞALPAZARI'NDAKİ FABRİKA BASKINI

Şalpazarı'nda belediye başkanının fabrika basarak ürünlerini yakması ile ilgili düşüncesi sorulan Mumcu  "Kendisinin kiraya verdiği bir binayla ilgili bir telefon gelmesi sonucu  "Senin binanda böyle bir şey var" denilmesiyle duygusal davrandığını düşünüyorum. Daha itidalli olabilirdi diye düşünüyorum. Ama sonuçta böyle bir şey yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Duygusal davrandı." dedi.

sezgin mumcu

AKSA VE TİSKİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ÇOK

Trabzon'da kendilerine en çok AKSA ve sonrasında TİSKİ ile ilgili şikayet geldiğini aktaran Mumcu "TİSKİ'de şöyle sorunlar var. Saat bağlanıyor geriye dönük cezalar geliyor. TİSKİ genel müdürümüze iletiyoruz. Geçtiğimiz gün bize sunum yaptı. Büyükşehir olmamız nedeniyle il ve ilçelerde yatırım  yapmak zorunda. Yavaş yavaş da yapıyor. Bazı yerlerde arıtma sıkıntısı var. Bunlar yavaş yavaş çözülecek şeyler. Cezalar ile ilgili gerçekler ile mevzuat arasında bir sıkışma var. Salih Cora ile konuştuğum da bir kanun teklifi verileceğini söyledi. Hidrofor kullanımı ile alakalı 40 binada sorun var . 2 bin binada sadece 40 binada bu da çok fazla bir rakam değil." şeklinde konuştu

HAVAALANI İÇİN ÇALIŞILIYOR DEMİRYOLU YOK!

Trabzon Havalimanı'na yeni pist eklenmesi için çalışmalar olduğunu belirten Mumcu "Havalanında yeni pist ile alakalı çalışma yapılıyor. Sondaj ve zemin etüdü yapılıyor. Yeni havaalanı yapılması, denizi doldurmak mı mevcut havaalanına pist eklenmesi mi. Bununla alakalı fizibilite çalışması sürüyor." dedi. Demiryolu projesinin ise gündemde olmadığını belirterek  "Demiryolu projesinin yatırım programına alınması ile ilgili çalışma yok. Cumhurbaşkanı'mızdan sözünü aldık ama şuana kadar atılmış bir adım yok." ifadelerini kullandı.

REİSİMİZ BAŞIMIZDA OLDUĞU SÜRECE...

2023 zor mu geçecek sorusunu da yanıtlayan Mumcu "Reisimiz başımızda olduğu sürece zor geçmeyecek. Alternatifini görmüyorum. Millet ittifakının adayı bile belli değil. Mersin belediye başkanı bizim Cumhurbaşkanı adayımızı ulusal ve uluslararası kişiler karar verecek demişti. Algılar ile işi götürmeye çalışıyorlar. Algılar olguların önüne geçemez. Algılarla bir yere kadar gidebilirsiniz ama günün birinde yalanlar ortaya çıkar. Ben reisimiz başınızda olduğu sürece 2023'ü zor görmüyorum." dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ BAŞARILI

Trabzon'un yeni Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ı başarılı bulduğunu belirten Sezgin Mumcu "Kanunları uyguluyor. Örneğin egzoz konusu. Gecenin 12'sinde vatandaşın uyuyan çocuğu var. Bas bas bağırıyor araçlar. Buna bir irade konulması lazım. Ben basarılı buluyorum Emniyet Müdürümüzü." şeklinde konuştu.

Mumcu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilişkilerle ilgili soruya " Sayın bakanımız afet bolgelerinde kaldı. Allah razı olsun. Oradaki insanların devleti yanında gördüğünü görüyoruz. Bir afete ancak bu kadar iyi yaklaşılabilirdi. Burada eksiklik hisssediyor muyuz?. Keşke afet bolgelerine daha fazla hizmet edilse biz burada daha çok mutlu oluruz." yanıtını verdi.

TRABZON'DA OYLARIMIZ ARTTI

Mumcu AK Parti'nin oylarını arttırdığını da dile getirerek  "Biz anketlerde oy oranımızın yüzde 3-4 oranında arttığını düşünüyoruz. Bizim anketlerimizde Trabzon'daki oy oranımız artmış." ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİNİN AKYAZI'DA OLMASI SORUN OLMAYACAK

Şehir hastanesinin Akyazı stadının yanına yapılması konusunda düşünceleri sorulan Sezgin Mumcu " Avni Aker stadı da Numune ve Sigorta Hastanesi'nin arasındaydı. Şehir hastanesi yer olarak nereye yapılabilirdi. Numune hastanesi tarihi bir bina yıkılamaz. Millet bahçesinin olduğu alan, alan olarak yetersiz. Trabzon'da yer sorununu var. Maçlar 15 günde bir ve bir sorun olacağını düşünmüyorum" şeklinde yanıt verdi.

YOMRA'DA YAŞANAN DEĞİŞİM

Yomra'da yaşanan ilçe başkanlığı değişimi ve orada yaşanan krizin bu değişim ile alakalı bir gelişme olup olmadığı sorulan Mumcu "Şuanda bildiğiniz gibi orada grup kararımıza aykırı hareket eden arkadaşlarımız vardi. Genel merkezimizle istişare ederek süreci sürdürdük.  Burada sadece bireysel olarak ve Trabzon teşkilatı olarak alınmış bir karar yoktu. Orada bir süreç yaşandı. Orada bir yapılanma var. Yeni donemde bu arkadaşımızla ilgili bir savunma aldık. Tekrar genel merkezle istişare edip bir karar alınacak. Şuanda alınmış bir karar yok." dedi.

TMO YAŞ FINDIĞI ALMIYOR

TMO nun fındık alımlarında vatandaşlara zorluk çıkardığı sorusu üzerine Mumcu  "TMO da 50 randıman fındık 27 liradan alınıyor. Mazot ve gübre desteği olduğu için 30 TL ye geliyor. Vatandaş TMO'ya yaş fındık getiriyor. TMO bunu almıyor çünkü diğer fındığa karıştığında sıkıntı oluyor. Orada güzel bir sistem var vatandaş izleyebiliyor. TMO'da bir sıkıntı yok. Münferit şikayetler geliyor o da kurutulması ile alakalı" ifadelerini kullandı.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber