Mülteci çocukların Trabzon Valiliği önünde maç keyfi

Neden orada oynadıklarını öğrenince gözyaşlarınızı tutamayacaksınız...

Mülteci çocukların Trabzon Valiliği önünde maç keyfi

HABER61 - HABER SERVİSİ

Türkiye’ye sığınan mülteci ailelerin bir kısmı da Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yerleşti. En fazla dikkat çeken iller arasında Trabzon da var. Sığınanların bir çoğu Afganistan, İran ve Suriye’den gelenleri oluşturuyor.
Trabzon Valiliği önünde dikkat çeken bu görüntülerin nedeni ise Trabzon Valiliği ile başlayan yolculukları kente dağılarak bitiyor. Başlangıç Trabzon Valiliği olunca çocuklar en güvendikleri yer olarak oyun parkını da buraya taşıyorlar. 

Bu akşam iftar öncesi 20’ye yakın çocuk Trabzon Valiliği önünde taşlardan  kurdukları kalelerle futbol sahası yapıp, kaleye şut çekiyorlar.
AB fonundan gelen yardımlarla ailelerine destek olunduğu öğrenilen çocukların bir çoğuna Haber61 olarak sorduk.
“Burada ne napıryosun?” diye.. Çoğu çalışıyoruz dedi. 

Eğitim gören çok nadir. Kiminin sıkında Trabzonspor forması var. Trabzonsporlu Trabzon’a yerleştikten sonra olan çocukların, fırın, araba tamircisi, terzi, garsonluk, kapıcılık, apartman temizlikçiliği, Demir döküm, torna, tesisat gibi işlerde çalıştıkları yaşlarının ise 11 ila 17 arasında değiştiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler