Muhammet Balta’dan fetih mesajı!

Muhammet Balta Trabzon'un Fethi'nin yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

Muhammet Balta’dan fetih mesajı!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un Fethinin 560. yılını büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını söyledi.

Muhammet Balta, Trabzon'un fethinin 560'ıncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Balta, mesajında, "560 yıldır kültür ve medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biri olan Trabzon'un fethi aynı zamanda büyük bir imparatorluğun yükseliş muştusunun da habercisi olmuştur. Karadeniz bir Türk gölü haline gelmiştir” dedi. Kentin yüzyıllarca imparatorluk başkenti olduğuna işaret eden Balta, "Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de birçok alanda önemli misyonlar üstlenmiş bir şehirdir. Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Trabzon’umuz dün olduğu gibi bugün de, vatanın kendinden beklediği en yüce vazifeyi gözünü kırpmadan yerine getiren şehitleri ile Türk-İslam sancaktarlığını yapmaya devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Milletvekili Balta özellikle genç kuşakların bu tarih bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Trabzon'umuzun tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanları rahmetle anmak ve bıraktıkları mirasa sahip çıkarak onu gelecek kuşaklara aktarmak başlıca görev ve sorumluluğumuzdur. Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin Trabzon'u fethederken sahip olduğu inanç, kararlılık ve azim, bugün Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053'e, 2071'e taşıma yolunda bizlere ilham vermektedir. Bu duygu ve düşüncülerle Fethin 560'ıncı yılını en samimi hislerimle kutluyor, Trabzon'u fethederek bütün bir insanlığın yararına olmak üzere bizlere emanet bırakan, Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmuş fethin büyük komutanı Fatih Sultan Mehmet Han'ı, onun arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber