Muhammet Balta: Trabzon eğitim kenti olma yolunda önemli adımlar attı

AK parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'dan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı mesajı.

Muhammet Balta: Trabzon eğitim kenti olma yolunda önemli adımlar attı

MUHAMMET BALTA’DAN 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Trabzon’umuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek öğretmenlere ve öğrencilere başarılı bir yıl temennisinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı daha iyi yarınlara hazırlamak üzere başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Balta mesajında şu ifadelere yer verdi. “Sevgili Öğrenciler; başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme başarının olmazsa olmazlarıdır. Zararlı alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız. Değerli öğretmenlerimiz; Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Bizlerde AK Parti olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde en iyi şekilde yetiştirilmesi hususunda büyük bir çaba içerisindedir. Bütçeden en büyük payı eğitime ayırmak suretiyle eğitim sistemimizi çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi adımlar atılmış, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirilmesi için eğitim alanında ki ihtiyaçlarımızı karşılayacak tarihi reformlar hayata geçirilmiştir.

Trabzon’umuzun eğitim kenti olması yolunda önemli adımlar attık. Hem okul öncesi eğitimi hem de ilkokul, ortaokul ve her branştaki liseleriyle bunu gerçekleştirdik. Trabzon, güzel bir üniversite kenti olarak hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem Avrasya üniversitesi, hem de Akçaabat’ta yeni açılan “Trabzon Üniversitesi” ile bir eğitim kenti konumuna gelmiştir. Milletimizin istikbali gibi çok değerli bir mirası devralacak olan çocuklarımızı, üstlenecekleri görevleri başarı ile yapabilecekleri özellikleri kazanmış bir şekilde hazırlamak için ülkemizde ve şehrimizde Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Hükümetimizin yatırımları tüm hızıyla devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum. Tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber