Muhammet Balta: Muhalefet fındıkta rant peşinde!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Balta, muhalefetin fındıktan popülizm uğruna rant elde etmeye çalıştığını savundu 

Muhammet Balta: Muhalefet fındıkta rant peşinde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda fındık fiyatları hakkında yapılan spekülasyonlarla ilgili konuştu. 

MUHAMMET BALTA'NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Balta, fındık üreticisinin beklentilerini karşılamak için AK Parti milletvekilleriyle kurul oluşturduklarını belirterek, fındık üreticilerinin her daim yanlarında olduklarını vurguladı. "AK Parti yıllardan beri milletimizin yanında ve hizmetkarıdır. Fındık üreticimizin de yanındayız, tahıl üreticilerimizin de yanındayız" diyen Balta, "Biz hiçbir zaman popülizm yapmadık, popülist politikalarla beraber milletimizi kandırıp seçimden sonra ne haliniz varsa görün demedik. Fındık üreticisi iller; Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Zonguldak, Düzce, Adapazarı ve Sinop milletvekilleri ile kendi içimizde bir kurul oluşturduk. Ağustos ayı içerisinde bakanımızla iki kez bir araya geldik. Dedik ki, bu sene fındık rekoltesi düşük. Rekolte 600 bin ton civarında ama yaklaşık 450 bin ton gerçekleşecek. Fındık üreticisi sahipsiz kalmasın, Tarım Bakanlığı TMO ile birlikte müdahale edebilmesi için gerekli kararları alsın. Elindeki 80 bin tonu piyasaya sürmeyeceğinin garantisini versin ama şu anda fiyat açıklamayalım. Sebebi şu; rekolte düşük olduğundan dolayı eğer fiyat açıklarsak, piyasada oluşacak fiyatlar onun altında kalmasın. Biz bu süreci böyle sürekli takip ettik" dedi. 

Milletvekilleriyle dört toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Balta, muhalefet parti milletvekillerinin popülizm yaptığını savunarak, "Muhalefet partileri hiçbir zaman, üretici ve milletin yanında olmayan ve fındık üreticisinin ve diğer üreticilerin yanında olmayan, tabanla hiçbir ilgi alakası olmayanlar popülizm yaparak bu işten nasıl rant elde ederiz düşüncesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde fındık araştırma önergesi verdi. Halbuki, biz bunun çalışmalarını yaptık. Millet bize yetki verdi. Muhalefet partilerin Trabzon milletvekilleri de TBMM’de konuyla alakalı yaptığı konuşmaları sosyal medyaya atarak buradan milletimize sanki bu olayın arkasında bu işin savunucuları onlarmış gibi kendilerini ön plana çıkarmaya çalıştılar" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarını 14 ve 14,5 lira şeklinde açıkladığını kaydeden Balta, “Biz arkadaşlarımızla seçimden sonra fındık üreticilerimizin eleştirilerini dinledik. Bu eleştirileri aldıktan sonra daha da fazlasını bu milletin emanetini taşıyan insanlar olarak vallahi de billahi, Tarım Bakanımıza, yetkililerimize, Cumhurbaşkanımıza bu milletin sesini, isteklerini ulaştırdık. Bunu da en iyi şekilde savunduk. TBMM’de Tarım Bakanımızla beraber komisyon olarak toplandığımızda en son alınan karalarda şunu söyledik. TMO tansiyon ilacıdır, çıktığı zaman da düştüğü zaman da müdahale edeceksiniz. Biz milletimizi, fındık üreticimizi ezdirmeyiz. Ne oldu? Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında fiyat, 14 lira, Giresun kalitesindeki fındık 14,5 lira olarak açıklandı” şeklinde konuştu. 

Gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Balta, “Teşkilat mensuplarımızın da milletvekillerimizin nasıl çalıştığını bilerek bu alçak saldırılara karşı milletvekillerimize sahip çıkmaları lazım. Biz hep beraberiz, beraber yürüyoruz. Bizim birimizin zayıflaması diğerini güçlendirmez. Bizi zayıflatarak, bizi birbirimize düşürerek, 16-17 seneden beri nifak tohumlarını ekerek AK Parti’yi parçalamaya çalışanlar avuçlarını yalarlar. Biz bundan sonra fındık üreticisinin de yanındayız, milletimize ne söz vermişsek onların da arkasındayız. Bütün bu krizlere karşı Allah bizlere yardım ediyor. Biz milletin partisiyiz. Yerli ve milli bir partiyiz. Sadece 80 milyonun değil, ümmetin, ezilmişlerin dua ettiği bir partiyiz, ülkeyiz" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler