Muhammet Balta: "İstikrara İhtiyaç var"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'dan TGC'nin yeni yönetimini ziyaret etti.

Muhammet Balta: "İstikrara İhtiyaç var"

 Trabzon AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kuruluyla birlikte göreve yeni seçilen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. 

Başkan Yusuf Turgut ve yönetimine teşekkür eden Balta, ülke gündemine yönelik de çarpıcı mesajlar gönderdi. 

Muhammet Balta şunları söyledi: “Sizlerin yanında olduğumuzu söylemek istiyorum. Allah hayırlı etsin ve utandırmasın. Bu vesileyle seçimlerin ne kadar zor oluğunu ve ne tür sıkıntılar çekildiğini gördük. Bunu hayatımızın her noktasında yaşıyoruz. Burada hayal kırıklığı olmaz. Siyaset de tanıma aracıdır, ticaret de tanıma aracıdır, yol arkadaşlığı da tanıma aracıdır. Çok sevdiğiniz arkadaşınız bile size oy vermeyebilir. Bunları içe sindirmek lazım. Eğer sindirilmeyecekse bu işe kalkışamamak gerekir. Bugün senin yanında olan yarın karşında olabilir. Yarış önemli bir şey. Tekin kardeşimiz de değer verdiğimiz bir insan. Seviyeli bir şekilde yarıştı. Sonuçta oy veren insanlar göreve sizi layık gördü. Artık bundan sonra amacımız basını kucaklamak ve en iyi şekilde temsil etmektir. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti sadece Trabzon’da değil, ulusal çapta da gündem olması lazım. Bu yetenekli insanlar burada var. Buradan Ankara’ya bakıldığı zaman insanlar gözünde çok büyütür. Ama buradan ayrıldığımız zaman Ankara’ya baktığımızda hiçbir fark olmadığını anladık. Ben gönülden inanıyorum ki burada başarılı çalışmalar yapacaksınız. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti her alanda çalışan insanlara ışık tutacak, şevk verecek, heyecan verecek, yön verecek, eksikleri bulacak, topluma yardımcı olacak. Bu ekibin sizlerde var olduğunu düşünüyorum. ”



İSTİKRARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’de istikrara ihtiyaç olduğunu da dile getiren Muhammet Balta, “Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. 15 Temmuz’dan sonra zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zamanlarda özellikle Türkiye’nin içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarının bir darbe girişimi oldu ve darbe girişiminden sonra da Türkiye’yi istikrarsız bir ülke haline getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Bizim şu anda bu tür şeyleri konuşmamız Türkiye’nin bu süreçte istikrarlı yapısının bozulmasına sebep olur. Bir yatırımcı gözüyle bakıldığı zaman yerli ve yabancı yatırımcılar sürekli böyle sıkıntı yaşanan yerlere yatırım yapmazlar. Onun yüzünden bunları konuşmak erken. Hükümetimiz %49,5 oyla iktidara geldi ve birinci oldu. Şu anda bir cumhurbaşkanımız ve başbakanımız var. Herkes görev ve sorumluluğun bilincinde. Ülkemizin bu kritik süreçte iktidarıyla ve muhalefetiyle çıkılması için mücadele veriyoruz. Biz güçlü bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız dimdik duruyor. Sayın Başbakanımız göreve geldikten sonra ‘düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız’ diye bir sloganla yola çıktı. Hem içerde hem de dışarıda dostlarımızı çoğaltma mücadelemiz devam ediyor. Terörle mücadele ediyoruz, sınırlarımız dışında Türkiye’yi tehdit eden unsurlara karşı başarılı bir operasyona imza attık. Türk Silahlı Kuvvetleri 15Temmuz’da belki en büyük yarayı alan kurum oldu. Ama sonuçta TSK bizim göz bebeğimizdir. Böyle kritik bir coğrafyada her zaman böyle tehditler artacaktır. Bizim güçlü bir ordumuzun olması lazım. Biz asker kıyafeti giymiş teröristleri ayıkladıktan sonra diğerleri bizim gözbebeğimizdir, evlatlarımızdır. İnşallah bundan sonra terörle mücadelede başarıya ulaşacaktır.” dedi.

15 Temmuz’un en önemli kazancının, toplumsal barışın kazanılması oldu diyen Balta, “Açılan teşvik paketleriyle birlikte bu ülkenin ekonomik yönden bozulan kısımlarına da müdahale ederek, yatırımcıların belirli bölgelerde Türkiye’nin her tarafında cazip hale getirip yatırım yapılması bu anlamda işsizliğin azaltılması bizim ana hedeflerimizden bir tanesidir. Ama en önemlisi toplumsal barıştır. 15 Temmuz’un en önemli kazançlarından biri toplumsal barışın kazanılmasıdır. Siyasi görüş ayrılıklarının bir düşmanlık aracı olmadığını 15 Temmuz gecesi gördük. Yollarımız ayrı olabilir ama birleştiği yer ülkeye hizmet etmektir. Türkiye’nin 15Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu uğurda da şu an seçim gibi bir durum gözükmüyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hem ülkemize hem de doğup büyüdüğümüz şehre neler kazandırabiliriz onun çalışması yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

Trabzon Gazeteciler Başkanı Yusuf Turgut ise AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın ziyaretine yönelik; "Trabzon’un değişimine gelişimine en büyük öncelik eden tabii ki siyasetçiler ve bürokratlardır. Ama Trabzon basını da özellikle son 25 yıldır en üst düzeyde buna katkı vermektedir. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Özellikle 15Temmuz sürecinden bu güne gelirken Trabzon basını ülkeye sahip çıkma konusunda kararlılık gösterdiğini bu anlamda tüm gazete sahipleri ve gazeteci meslektaşlarımı da yürekten tebrik ediyorum. Kuşkusuz birlik ve beraberlik çok önemli. Ziyaretlerinizden dolayı da herkese teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber