Muhammet Balta'dan kandil mesajı

Muhammet Balta Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Muhammet Balta'dan kandil mesajı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti TrabzonMilletvekili Muhammet Balta, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
 

Milletvekili Balta, yayımladığı mesajda, Miraç Kandili'nin önemine değinerek, "13 Nisanı, 14 Nisana bağlayan gece Miraç Kandilidir. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir." ifadesini kullandı.

Miraç Kandili'nin rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu vurgulayan Balta, şöyle devam etti:

"Bu mübarek geceyi fırsat bilerek manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekir. Bu gece idrak ettiğimiz kandil vesilesiyle, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, herkese sevgi ve dostluk penceresinden bakarsak, bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten anlamına uygun idrak etmiş oluruz."

Balta, dünyanın ve insanlığın geleceği için, refah yaşama ve ekonomik kalkınma çabası kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Manevi değerlerimizle gelecek kuşaklara aktardığımız kültürümüz, yeni nesiller inşa edecek, toplum hayatımızın ahenkli ve sağlam bir şeklinde devam etmesini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin mübarek Miraç Kandili'ni tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber