Muhammet Balta'dan Cumhuriyet Bayram mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyorum” dedi.

Muhammet Balta'dan Cumhuriyet Bayram mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Balta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Yüce milletimiz, milli birlik ve beraberlik kararlılığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği, yürek birliği ile Cumhuriyetimizin 94’üncü yılından, 2023, 2053, 2071’lere ve dünya var oldukça el ele, yürüyecektir ” dedi.



Cumhuriyetin, üç kıtada hüküm sürmüş, yeryüzünde adaletin, insanlığın timsali olmuş 600 yıllık muazzez bir cihan devleti üzerine bina edildiğini hatırlatan Milletvekili Balta, “ Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur.

Cumhuriyet tarihimize baktığımızda, geçen zaman içerisinde birkaç kez halkın seçimle getirdiği yöneticilerin, cuntacılar tarafından görevlerinden alınarak demokrasimizin askıya alındığına ve milli iradenin yok sayıldığına halkımız şahitlik etti. En son 15 Temmuz akşamı milletimizin vergileriyle alınan silahlar halkımıza, bağımsızlığımıza ve cumhuriyetimize doğrultulmuş hainler demokrasimize ve Cumhuriyetimize kastetmiştir. Ancak halkımızın cesur ve kahraman savunmasıyla o gece hainleri hüsrana uğratarak demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. 'Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Trabzonlu hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler