Milli Kültürümüz sergisi ilgi gördü

Hasan Tahsin Kırali İlkokulu’ndan geçmişe yolculuk yaptıran sergi.

Milli Kültürümüz sergisi ilgi gördü

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu’nda Milli Kültürümüz sergisi açıldı. A, 4/F, 4/İ, 4/K, VE 4/M sınıflarının öğretmen, veli ve öğrencilerinin müşterek çalışmasıyla hazırlanan sergi büyük beğeni topladı. Çocukların yöresel kültür hakkında öğrendiklerini daha kalıcı bir hale getirilmesinin ve “Türk Milli Kültürü” hakkında öğrencileri daha bilinçli ve duyarlı hale getirmenin amaçlandığı sergide, açılışı okul müdürü Suat Öztürk yaptı.

Serginin hazırlanmasında görev alan öğretmenler Faruk Ayazoğlu, Mahmut Yiğit, Nilgün Kaval, Buket Bekaroğlu ve Ayhan Sarı'nın sınıflarından seçilen öğrencilerle Türk Halk Müziği korosu oluşturuldu. Koro sergi ziyareti boyunca milli çalgımız bağlama eşliğinde çeşitli türküler yorumlandı. Sergiyi ziyarete gelen misafirlere Karadeniz yemek kültürünün yöresel lezzetlerinden ikram edildi.

Okuldaki öğrenciler tarafından sergi ziyaret edilerek kültürümüzün tanıtımı yapıldı. Sergi; Öğretmen, veli ve öğrenciler tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber