Milletvekili Salih Cora’dan acı itiraf!

Salih Cora "İŞKUR’a verdiğimiz desteği keşke üreticiye verseydik! Genç nesil ben ahıra inmem diyor. İŞKUR’a başvurup Güvenlik görevlisi olmayı maharet sayıyor.” 

Milletvekili Salih Cora’dan acı itiraf!

Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB)’nın 3 T ( Tarım - Ticaret - Turizm)  sloganı ile yaptığı  12X12 Karadeniz toplantılarının bu ayki kısmı Tonya Foreye Tesisleri’de gerçekleştirildi.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in de katkılarıyla yapılan toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Trabzon Borsa Başkanı Eyüp Ergan, DKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Erdoğan, Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, borsa yöneticileri, iş dünyasından isimler katıldı. 

İYİKİ VARSINIZ

“Barış Pınar Harekatını destekliyorum. Bu topraklarda yine bir görev düştü. Askerimizin ayağına taş değmesin.” diyerek açılış konuşmasını yapan  Trabzon Borsa Başkanı Eyüp Ergan, “Bugün burda yarına aşka yerde farkındalıklar yaratmaya devam edeceğiz. İyiki varsınız. İyiki geldiniz.” dedi. 

FARKINDALIK YARATTIK

Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, “Tonya Tereyağımızın üretiminde daha kaliteli olması için rol oynamak, marka olmuş dünyaya nam salmış Tonya’dan dünyaya bu faliyetlerimizin biraz daha farkındalık oluşturmak istedik. Tereyağın Osmanlı fermanlarına giren ürünümüzün biraz daha tanıtımı olması için böyle bir etkinlik düzenledik.  “ dedi.

Milletvekili Salih Cora’dan acı itiraf!

ÇOK ÜRETİRSEN YENİLMEZSİN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman konuşmasında, “Barış Pınarı Operaysonu için bir iki kelime etmek istiyorum. Biz yenilmeyeceğiz. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Biz yenilmeyeceğiz. Ancak yenilmememiz için üretimi artırmamız lazım. Daha fazla üretirseniz bombayı daha fazla indirirsiniz teröristin başına..” dedi.

TEREYAĞ ÇEYİZDİR

Devamında Ataman şunları kaydetti;

“Tereyağ bu memleket için en  az fındık kadar önemlidir. Tereyağ genç kızlarımızın çeyizi, delikanlıların kahve harçlığıdır. Tereyağ futboldur. Trabzonspor’dur. Haftalık yağını satıp Trabzonspor maçına giden çocukların harçlığıdır. Sütü veren inek artık bir mal olmaktan çıkıp, göç nedeniyle yalnız kalan teyzenin nazlı kızı, yaşmağı, nazarasıdır. O artık aileden birisi muamelesi görmektedir. Bizim kadınlarımız Sabahın erken saatinde SIĞURLARINI yedirmek için kalkmaktadır. Önce sığır sonra çocuklar yiyecektir. İşte bu kadar zor bir coğrafyada bu sevgi ile beslendiği için bizim jersey melezlerimiz ya da yerlilerimizin sütü ve yağı meşhurdur. Sadece yağ mı. Hane peynirimiz. Patatesimiz illakide FOL BALIMIZ. patatesi kestane diye düzeltmemiz lazım. Tabiki fasulyeyi unutmadık. Dahası VARGİT. orman gülü çiçeklerine ne demeli. Saksıda yetiştirdiklerimizi satsak mı? Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Borsamızın bu faaliyetini  büyük takdirle karşıladığımızı ve her türlü faaliyetlerinde kendilerine destek olacağımızı ifade etmek isterim. “

Milletvekili Salih Cora’dan acı itiraf!

BU DAĞLARDA ÇOBANLIK YAPTIM

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da konuşmasında, “Bu toplantılar çok önemli oluyor. Ufkumuzu genişletiyor. Böyle bir toplantıyı  daha önce Tonya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik. O toplantıdan çıkan kararları fırsat buldukça uygulamaya çalışıyoruz. Şu an yaptığım toplantı da o toplantıdan aldığımız kararlardan biridir.  Bir çok şeyi yapacağız.  Mesela Çayırlık alanlara teşviki sağlamalıyız. Nasıl fındığa teşvik verdik çayırlık alanlar için teşvik vermeliyiz.  Bir çok yapmak istediğimiz girişimler var. Bunları yapacağız. Bu dağlarda çobanlık yapmış biri olarak bu yörenin gerçeklerini çok iyi biliyoruz.  Turizm alanında ezberleri bozduk. Tarım alanındada bunları yapacağız” dedi.

“Kadınlarımız bu bölgenin koruyucularıdır.” diyen Salih Cora, “Bu bölgenin koruyucuları kadınlarıdır. Bu bölgede hayvancılık yapan kişilerdir. Devlet parasını bu kişilerden kıskanmaması gerekir.  İŞKUR gibi 7-8 ay iş bulmak için destekleri biz yaydık, çok başka alanlarda heba ettik!  Bunları amacından saptırdık. Üretime katkı verebilirdik.  Şimdi bu destekleri üreticiye dayanan projelere vererek üretimi artırmalıyız.   Genç nesil ben ahıra inmem diyor. İŞKUR’a başvurup Güvenlik görevlisi olmayı maharet sayıyor.” şeklinde konuştu.  

Cora şunları kaydetti;
“Hayvancılığı teşvik etmek için çalışmalar yapacağız. Bu çevrede 2 bin 700 civarında aile işletmesi var. Trabzon’da toplamda 10 bin üzerinde bu işletmelerden bulunuyor. Bunlara imkan sağlayacak projeler hazırlamalıyız.  En azından sosyal güvencesini sağlayacak bir yasal düzenleme ortaya koymamız lazım Hayvancılığı terkedeni suçlayamayız!  O da kaygıyla yaşıyor. Yarın nasıl emekli olacağım, çocuğumu nasıl hastaneye getireceğim diyor. Sonra hayvancılığı bırakıyor.  Ben bunları toplantılarda gündeme getiriyoru. Ayrıca Tonya’ya baktığımız zaman daha modern tesislere ihtivaç var. Bu yöndede çalışma yapacağız” 

KİM NEYİ SUNDU?

Toplantının açılış konuşmaları sonrası programa geçildi.

Programlarda Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım Moderatörlük yaptı.  Samsun 19. Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Bozoğlu, ‘Türkiye’de Hayvancılık’ konulu bir sunum yaptı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ‘Yörede Hayvancılık ve özellikle Tonya Tereyağ Markası’ konusunu konuştu. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, ‘Tarım ve Hayvancılığı turizmle ilişkilendirmek’ konusunu anlattı. Kebir Süt Yöneticisi Yılmaz Karadeniz, ‘Yörede süt ve süt mamülleri üretimi, sorunlar beklentiler’ konusunu anlattı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü Birim Amiri Murat Uzunali, ‘Hayvancılığa destekler’ konusunu sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber