MHP’de Meral Akşener çatlağı

O isim Trabzon teşkilatından istifa etti ve sert çıktı “Kocaman bir yalan, Partide yeller esiyor”

MHP’de Meral Akşener çatlağı
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI


Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin yönetiminde yer alacak isimler belli olmaya başladı. Bağımsız milletvekilleri Ümit Özdağ ve İsmail Ok ile birlikte TBMM’de temsil edilen beşinci parti olacak. Yeni parti çalışmalarını hızlandıran Meral Akşener’in parti yönetimi için Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Nuri Okutan, Abdüllatif Şener, Engin Alan, Mansur Yavaş gibi isimlere öneri getirmeye hazırlanıyor.

Bu iddiayı güçlendiren bir hamle de Trabzon’dan geldi. Meral Akşener’e yakın olan isimler arasında MHP’nin eski yöneticilerinden doktor Muhammet Erkan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifa dilekçesinde, “Kendimi bildim bileli partimin, teşkilatımın ve parti liderimin emrinde oldum. Partimin bir tane daha fazla oy alabilmesi için çalıştım. Tek amacım partimin başarılı olması ve Türkiye Cumhuriyetini Türk Milliyetçilerin yönetmesi olmuştur. Ülkücülerin kardeş olduğuna inanmıştım. Ülkücüler arasında bir kardeşlik hukukunun olduğunu sanıyordum. Fakat bunun kocaman bir yalan olduğunu yaşayarak anladım.” İfadelerini yer verdi.

Devamında ise şunları kaydetti;
“Partimizin sevginin, saygının, samimiyetin kalmadığı, farklı düşüncenin ihanetle eşitlendiği bir kurum haline geldiğini görüyorum. Türk Milliyetçileri bu kadar ezilmeyi, itibar kaybını ve aşağılanmayı hak etmemiştir. Merhum Başbuğ Türkeş beyin partisinin yerinde yeller esmektedir. Milliyetçi Hareketin fikrini temsilde, inançlarını ifadede, hareketin duygu ve düşüncelerine tercüman olmada velhasıl bütün bunlara bağlı olarak ‘liderlik etmede’ çok büyün boşluk yaşadığını düşünüyorum.

Gelinen notada; Türk milliyetçiliği ideolojisinin siyasi temsil ve aksiyon yeri olarak tarif ettiğimiz MHP hakkında yaptıpım değerlendirme sonucunda partimin artık hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım için Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.

Gereğini yapılmasını arz ederim.”

Muhammet Erken MHP üyeliğinden böyle istifa ettikten sonra parti binasına dilekçeyi yazılı olarak ulaştırdı.
MHP’de Meral Akşener çatlağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber