MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm"

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli Haber61’i ziyaret etti.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm"

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ve beraberindekiler Haber61’i ziyaret etti.

Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Genel Koordinatör Tuncay Lakot ile bir süre sohbet eden Gedikli, Ülke gündeminden Trabzon özeline kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon’un tek ve en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu vurgulayan Murat Gedikli, şehre gelen turist sayısını artırmak için Trabzon ile tatil bölgeleri Bodrum ve özellikle Kıbrıs arasında uçak seferlerinin başlatılması gerektiğinin altını çizdi. Gedikli ayrıca “Trabzon ekonomisini canlandırmak için yapabileceğimiz en önemli şey turizm, turizm, turizm” dedi.

Trabzon’da yapılan altyapı çalışmasının çok önemli olduğuna değinen Murat Gedikli, Ganita- Akyazı arasında yapılacak olan sahil projesinin ise şehir için bir vizyon proje olduğunu söyledi. 

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda ise MHP’nin çalışma yaptığına değinen Gedikli, “3400-3500-3800 bandında bir rakam olması yönünde çalışmalarımız vardır. Ayrıca Asgari ücretten vergi alınmaması, asgari ücretlilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanması gibi çalışmalarımız var” dedi.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm

Murat Gedikli’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde;

BİZ GELECEK KUŞAKLARI DÜŞÜNÜRKEN ONLAR GÜNLÜK SİYASİ KONJONKTÜRE GÖRE HAREKET EDİYORLAR

MHP Lideri önce “Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben” diyen bir düstura sahip olduğundan dolayı bu lafı rastgele siyasi propaganda amaçlı söylememiştir. Burada teşkilatları her zaman ikinci plana atmıştır. Ülkenin menfaatini ve bekasını ön plana koymuştur. MHP 50 yıllık bir çınar gibi görünse de aslında 3 bin yıllık Türk tarihinin harmanlanmış bir dava hareketine dönüştüğü bir organizasyondur. Bunun için MHP’nin kozmik hafızası, bilgisi derinliği çok fazladır. Kozmik hafıza derken bugüne kadar dünya üzerinde kurulmuş olan yaklaşık 113 tane Hakanlık, Beylik, imparatorluk, kaanlık, bunların hepsinin kuruluş amaçlarını incelemiş ama geçmişe döndüğümüzde 112 tanesinin neden yıkıldığını ne tip operasyonlara uğrayarak yıkıldığını çok iyi etüt etmiştir. Bu nedenle bizim liderimiz gelecek kuşakları düşünürken diğer siyasi parti genel başkanları ise günlük siyasi konjonktüre göre hareket etmektedirler.

“HA DEYİNCE KANDİLE GİRİLMİYOR”

Kılıçdaroğlu, biz iktidara gelirsek Kandil’i yerle bir edeceğiz diyor. Bunu söyleyince ortaya şöyle bir sorun çıkıyor. Türk Devleti 3-4 seneden beri yaklaşık 110 Km derinliğe Avaşin’e, Gara’ya, Metina’ya girdi. Kandil’e girmeye çok az bir mesafe kaldı. Biz buralara maddi manevi savaş yaparak girmişiz. Ekonomiden para harcayarak, şehit vererek girmişiz.  Buradaki bataklığı kurutmak için girmişiz. Tezkereye hayır verdiğinde, Türk askeri buralardan çekildiğinde 4 yıllık bir emek var. Sen buradan çekildiğinde bu deliklere, mağaralara PKK’lılar fareler gibi yerleşecek. Sen iktidara geldiğinde kandile girmek için tekrardan 3-4 sene harcayacaksın bu duruma geleceksin sonra kandile gireceksin. Ha deyince kandile girilmiyor. Burada CHP’nin yapmış olduğu insanları aldatmadır. 

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm

GEREKİRSE BİZ KANI AKITIRIZ, KANIMIZI DA AKITIRIZ BU ÜNİTER YAPIYI BOZDURMAYIZ

Bir başka konu X bir partinin lideri Güneydoğu’da gezinti yapıyor. Gezinti sırasında bir esnaf ona burası Kürdistan’dır” diyor. Biz ülkücüler olarak şunu biliriz; “Hayali Kürdistan olanın mekanı kabristan olur.” Burası Üniter bir devlet. Atatürk’ün çizdiği üniter devlet yapısı içinde Kürdistan diye bir yer yoktur, olmasın ada imkan yoktur. Çünkü gerekirse biz kanı akıtırız, kanımızı da akıtırız bu üniter yapıyı bozdurmayız. Böyle bir söz karşısında nasıl sana göre öyle bana göre böyle gibi bir politika üretiyor. Vatandaşlar bunu çok iyi gözlemliyor. Milli İttifak’ı iktidara geldiğinde İçişleri yada Dışişleri bakanlığını kime vereceksiniz? İttifak’ta HDP’de var. HDP’ye hangi bakanlıkları vereceksin. Siyasi irade çok önemli. 

TÜRKİYE BUGÜN BÜYÜK BİR SAVAŞIN İÇİNDE

Ekonomik olarak sıkıntılarımız var. Evet ama şunu da gözardı etmemek lazım. Türkiye bugün büyük bir savaşın içinde. Askerimizin diğer ülkelerde olmasının, birkaç uçağın kalkıp sorti yapmasının bir bedeli var. Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama masrafların. Biz petrol ararken karşımızdakiler bir tatbikat yapıyorlar. Bu tatbikatı kim için kime karşı yapıyorlar. ABD Yunanistan sınırına 15 bin personel ve daha birçok askeri teçhizat getirmiş. Bunu kim için kime görüntü vermek için yapıyorsun?

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm

TRABZON İÇİN VİZYON PROJE OLACAK

Biz 60 yıldır dededen, babadan gelen ve bizim devam ettirdiğimiz ticaretle uğraşan, şehrin en kalabalık yerinde işyeri olan insanlardanız. Gördüğümüz ortak sorunlar var. Sağolsunlar Ahmet Metin Genç Başkanımız ve Murat Zorluoğlu başkanımız ellerini taşın altına sokarak Trabzon’da bir altyapı çalışmasına girdiler. Bu çalışma geleceğe dönük, 30-40 belki de 50 sene randıman alacağı bir sistem. Bunu yaparken insanlar doğal olarak sıkıldı, işyerinin önü kesildi işleri aksadı. Herkesin cesaret edeceği bir operasyon değildi bu. Murat Başkan bunu göğüsledi. En kısa zamanda bitirilecek. Bitirildikten sonra Trabzon duacısı olacak. İnsanlar bir an önce yapılsın ama bana da dokunmasın istiyor. Böyle bir durum yok. Çıkan borulara baktığımızda “bu borulardan nasıl su içiyorduk?” dedik. Çok güzel bir yeraltı sistemi kuruluyor. Aynı ayna fiber optik kablolar olsun, yağmur suları olsun, atık sular olsun bunlar güzel bir şekilde toparlanacak. Sahil kesiminde güzel bir proje yapılıyor. Trabzon deniz kenti olmasına rağmen denizle bağlantısı olmayan bir şehir haline geldi. Yakın şehirlerin aksine Trabzon’da ailecek sahile kenarına gidip çay kahve içip kafa dinleyebileceğin bir alan yok. Ganita’dan Akyazı’ya kadar güzel bir koridor oluşturuluyor. Bu proje 2-3 sene içinde biter, ve Trabzon için vizyon proje olur. 

TRABZON’DAN TATİL BÖLGELERİNE VE KIBRIS’A UÇAK SEFERLERİ OLMALI

Turizm şehri olarak Trabzon çok ön planda ama turizm geliri elde edecek yerlerimiz azalmaya başladı. Uzungöl, Sera gölü, yaylalarımız var. Trabzon’un tek gelir kaynağı turizm. Trabzon Havalimanının bir süre kapanması turizm anlamında şehri büyük zarara uğrattı. Buraya gelecek turistler Ordu’ya gitti. Oraya gidenlerin bir kısmı bu tarafa gelmedi orada kaldı. Bu durum Trabzon’u ticari olarak bir zarara uğrattı. Biz isteriz ki Trabzon Havalimanı olduğu yerde kalsın, pistleri büyüterek yolcu gelişini daha da artıralım. Bunu yaparken Trabzon yeni yerlere de ulaşım hatları açmak durumunda. Mesela Trabzon ile Kıbrıs arasında bir gönül bağı vardır. Çünkü bizim Kıbrıs’a göç etmiş bir kitlemiz vardır. Orada oturanlarla yaptığımız istişarelerde oradan Trabzon’a gelmenin ve Trabzon’dan oraya gitmenin büyük bir sıkıntı olduğunu anladık. Bu sıkıntıyı gidermek ve daha fazla turist çekmek için Kıbrıs’a Trabzon’dan haftada bir iki sefer koyarsak çok iyi olur. Aynı zamanda tatil yörelerinden Muğla’yı örnek verirsek, İzmir Havalimanını seçiyorsun, İzmir’den oraya gidiyorsun. Bodrum’a da Trabzon’dan direkt seferlerin olması çok önemli bir konu. Bir gurbetçi vatandaş buraya geldiği zaman buradan İstanbul’a gitmeden direkt Bodrum’a gidebilmeli. Bu Trabzon ekonomisine az da olsa canlılık verir, can suyu verir. Trabzon ekonomisini canlandırmak için yapabileceğimiz en önemli şey turizm, turizm, turizm.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Trabzon ekonomisi için olmazsa olmaz turizm, turizm, turizm

“CUMHUR İTTİFAK’ININ ORTAĞI DEĞİLİZ” AÇIKLAMASI

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortak değiliz açıklamasının yanında bugün de “günahları ve sevaplarıyla beraber Cumhur İttifak’ının arkasındayız” dedi. Burada herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın. Cumhurbaşkanımız elinden gelen her şekilde savaşın içerisinde. Şuan yapmış olduğu tüm müdahaleler Türk Milletinin bekası ve geleceği içindir. Cumhur İttifak’ı olarak biz elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. “Cumhur İttifak’ının ortağı değiliz” açıklaması yanlış anlaşıldı. Sayın genel Başkanımızın şunu demiş olduğuna inanıyoruz. “Biz her türlü desteği veriyoruz. Ama Hükümetin içinde herhangi bir bakanlığımız yoktur. Ama biz tüm gücümüzle Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Her türlü günahına da sevabına da ortağız” Bunu çok güzel bir şekilde açıklamıştır grup toplantısında. 

MHP’NİN ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI

Ayrıca ekonomi ile ilgili de MHP’nin çalışmaları vardır. En önemlisi Asgari ücretin açlık sınırının üzerinde bir rakam olması, 3400-3500-3800 bandında bir rakam olması yönünde çalışmalarımız vardır. Ayrıca Asgari ücretten vergi alınmaması, asgari ücretlilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanması. Ayrıca Genel Başkanımızın grup toplantısında da dediği gibi EYT ile İlgili bir çalışma bir an önce yapılmalı ve bu konuya da artık son nokta koyulmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber