MHP'li kadınlar 8 Mart'ı kutladı

MHP Trabzon Kadın Kolları, Trabzonlu kadınların 8 Mart Kadınlar günün kutladı.

MHP'li kadınlar 8 Mart'ı kutladı

MHP Trabzon Kadın Kolları üyeleri Trabzon sokaklarına inerek kadınlar gününü kutladı. Kadınlar Pazarı esnafını ziyaret eden MHP'li kadınlar karanfil ve hediyeler dağıttı.


MHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek kadınların mücadelesinin her daim var olduğunu söyledi. Demir açıklamasında, "İnsanlığın olmazsa olmazı kadınların haklı mücadelesi ile ortaya çıkan kadınlar günü; anlam ve değerini bugüne taşımıştır. Resulullahımızın “Cennet kadınların ayakları altındadır” sözleri ile İslam’da kadının değerini ortaya çıkarmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikle yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır, demiştir. Bu vesile ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Günümüz coğrafyasında kadına şiddetin artması, derin yaralar bırakıyor. Oysaki hakkettiği değeri gören kadınların varlığı ile daha sağlıklı nesillerin oluşacağını unutmamak gerekir. Çünkü kadın anadır. Çünkü kadın peygamberi doğurandır. Çünkü kadın nesillerin devamıdır. kadına şiddetin olmadığı bir dünyada başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere Türk İslam coğrafyasının ve tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutluyoruz." şeklinde belirtti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber