Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi Genel Başkan Muharrem İnce'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Trabzon’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Partisinin Trabzon il Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

İnce, daha sonra Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen Trabzon İl Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Erkan Armutçu'nun tek aday olarak katıldığı kongrede açılış konuşmasını yapan Armutçu "Nasıl Bize her yer diyorsak bize her yer memleket diyeceğiz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Genel başkan Muharrem İnce şunları söyledi;

"Bugün geldiğimiz noktada geri dönüyorum ne yapmışlar diye. 80 yıl öncesine. Aşı yapmışlar, uçak yapıp satmışlar. Daha ne yapsınlar. Bugün maske dağıtamadılar maske. O koşullarda bunları yaptılar. Bugün geldiğimiz noktada en büyük sorun pahalılık diyoruz. Ama bir büyük problem daha var o da umutsuzluk. Gençlerin ülkeden kaçmayı düşünmeleri. Genlere sesleniyorum. Sakın ülkeyi terk etmeyin. Okumaya staja gidebilirsiniz. Bu topraklar bizim. Farklı düşünüyor olabiliriz. Burası hepimizin.

"Milleti düşünüyorum"

Senin ne yediğinle ilgilenmiyorum, milletin ne yediğiyle ilgileniyorum. Ben korkuyorum, asgari ücretli ne yapacak. Helalinden yede ne yiyorsan ye. Bayat ekmek, benzin kuyruğu var ülkede. Gemi yolu gözlüyoruz Ukrayna'dan. Milleti düşün millet ne yiyor diye.
Çobanın sigorta primini ödeyeceğim dedi yetmez. Kadına da teşvik vereceksin. Yetmez çocukları da ikna etmek lazım.

Türkiye’de 536 bin kişi tarım sigortası ödüyor. 85 milyon nüfus var. 5 milyon da mülteci var 90 milyon. 536 bin kişi bu nüfusu bakamaz. Sonu kıtlık.

"Süte desteklemeyi artırın"

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün iyi günleriniz. Et diyorsun, etten başlama sütten başla. Ete zam yaparsan süt yapan ineği keserler.  Muhalefet bunları kopya çekip söyleyin. Bizi TV’ler göstermiyor sizi gösterirler.

Süte desteklemeyi artırın, süt ineklerini kesmesinler. Yem desteği verin. Çünkü onların sigortasını yaptın kadınlara ve çocuklara teşvik vereceksin. Buzağı ölümlerini engelleyeceksin. 80-90 TL iğnesi var, Tarım Bakanlığı bunu yapacak. Olmazsa Uruguay’dan inek alırsın. Tarım envanterini çıkaracaksın. İlaç desteği mazot desteğini vereceksin.

Trabzonlusun Çanakkale köprüsünden hiç geçmedin ama parasını ödüyorsun. Bu düzeni değiştireceğiz.

"Trabzon örneği ile Çaykur eleştirisi"

Trabzon'da Maraş veya Uzunskak’ta bir dükkân açtın. Trabzon’da kaç kişi yaşıyorsa, herkes o dükkandan alışveriş yaparsa bu dükkan zarar eder mi? Ederse ya beceriksizlik vardır yada hırsızlık vardır. 85 milyon içinde çay içmeyen çok azdır. Bizim kültürümüzde çay var. 85 milyonun içtiği çay ve Çaykur var. Çaykur nasıl zarar ediyor. Nasıl zarar eder? Ya beceriksizsiniz ya da hırsızsınız.

Bayramdan sonra 550 kişi sözü

Bayramdan sonra buradayım o zamana kadar 550 üye istiyorum sayın il başkanından. 550 kişiye rozet takmak istiyorum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun.

Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Memleket Partisi Trabzon 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber