Mehmet Salih Akyüz: Ortak akılla bilim ışığında çözümler üreteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz seçim çalışmalarına devam ediyor.

Mehmet Salih Akyüz: Ortak akılla bilim ışığında çözümler üreteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleri ve STÖ ziyaretleri ile sürdürüyor. 
Trabzon Tabipler Odası ve Trabzon Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, “Sivil Toplum Kuruluşları, meslek gurupları, üniversitelerimiz, kentimizin ortak aklıyla,  bilim ışığında çözümler üreteceğiz ve şehrimizi ancak hak ettiği değere kavuşturabiliriz” dedi. 

DÜNYADA ŞEHİR HASTANESİ SİSTEMİ TERK EDİLMİŞ
Trabzon Tabipler Odası’nda Oda Başkanı Ebru Sivri ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Akyüz, şehir hastanesi ve bölgedeki hastanelerle ilgili istişarelerde bulundu. Oda Başkanı Sivri, Trabzon Tabipler Odası olarak Şehir Hastanesi’nin yapılmasına karşı olduklarını ve bu konuda tavırlarını ilgili makamlara bildirdiklerini ifade etti. Akyazı Spor Kompleksi’nin bulunduğu alana yapılması düşünülen şehir hastanesinin yerinin de yanlış olduğuna dikkat çeken Sivri, “Dolgu alanındaki stadyumdan kötü haberler basına da yansıyor. Çatlaklar oluşuyor. Zeminde sorun olduğu biliniyor. Buraya şehir hastanesi yapmak riskli diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  Şehir Hastanesi sisteminin dünyada terk edildiğine dikkat çeken CHP Ortahisar Adayı Salih Akyüz de mevcut hastanelerin güçlendirilmesi gerektiğini, hastanelerin arazi şartlarının buna müsait olduğunu söyledi. Akyüz, “İnsanlarımızı, hastane ulaşımında transit bir yoldan yoğun trafiğe mahkum ederek hizmet almaya zorlamak vatandaşımıza haksızlıktır. Merkezdeki mevcut hastanelerin iyileştirilmesi, modernize edilmesi, sağlık hizmetinin kaliteli ve kolay ulaşılır olmasını sağlayacaktır” dedi. 



KTÜ’NÜN RAFLARINDAKİ DOKTORA TEZLERİNDE ŞEHRİN ŞİFRELERİ VAR
Tabipler Odası’nın ardından Trabzon Makine Mühendisleri Odası’nı (TMMOB) ziyaret eden CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, burada Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Yasin Taflan, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş ile şehir sorunları noktasında istişarelerde bulundu. 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’in 24 odasıyla 500 bin üyesiyle Türkiye’nin bilim yuvasını oluşturduğunu ifade eden Mimar M. Salih Akyüz, “TMMOB tüm üyeleri ile ülkemiz için müthiş bir kaynak. Türkiye bu kaynaktan ne kadar faydalanıyor? Toplumun geleceğine bu birikimlerimizi aktaramazsak, yönetim kadrolarında yer almazsak, görev talep etmezsek, ne yazık ki mevcut sistemin bu birikimleri değersizleştiren uygulamaları ile karşı karşıya kalırız” dedi. 
Trabzon’un tarihi değerlerini ön plana çıkaracaklarını ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Bu şehrin bir taşına dokunurken yüz kere düşüneceksin. Bu şehrin bir geçmişi, bir hikayesi var. Planlama yaparken şehrin dokusuna göre planlama yapacaksın. Mimarlar Odası Başkanlığı yaparken TEKEL binasının yerine yapılan AVM için Türkiye çapında bir mimari proje tasarım yarışması yaptık. Şehrin mimari karakterinde önemli bir yeri ve geçmişi olan TEKEL binasının yapısına en uygun projeyi seçtik. Bu şehrin köklü bir üniversitesi var. Türkiye’de sayılı bir üniversite Karadeniz Teknik Üniversitesi. Üniversitemizin raflarında doktora tezleri var, bu tezlerde Trabzon’un sorunları değerlendirilmiş, tasnif edilmiş. Kaynakları nelerdir, çözümler nelerdir, bütün planlamalar var. Kentin nasıl gelişeceği ile ilgili bilgiler de var. Bizi yöneten arkadaşlar bunları görmezden geliyorlar. Birisi geliyor, bir akıl veriyor, kimseye sormadan hemen uygulamaya koyuyorlar. Biz yol haritamızı bilimin ışında ortak akılla çizdik, yolumuza böyle devam edeceğiz. Batı kendi değerlerine yatırım yaparak gelişmiş. Bilim dediğimiz şey ileriye ışık tutmaktır. Öngörüdür. Böylelikle yol kazalarına uğramazsınız. Yüzde 15 yanılma olabilir ama her seferinde yüzde yüz yanılma olur mu? Kendi değerlerimize yatırım yapacağız” dedi. 

TÜRKİYE’DEKİ ASIL BEKA SORUNU EKONOMİ
Türkiye’de bahsedilen şekilde bir beka sorunu olmadığına asıl beka sorununun ekonominin durumu olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Akyüz, “Beka sorunundan bahsediyorlar. Hiç şüpheleri olmasın, bu ülkede yaşayan herkes vatanseverdir. Evet, bu ülkede beka sorunu var. Bu ülkede ekonomi bilerek çökertildi. Cumhuriyet döneminden gelen fabrikalarımız özelleştirme adı altın satıldı. Kar eden kurumlarımızı yeniden yapmaya kalksak 500 milyar dolara ihtiyacımız var. Bu ülkede tüm meslek guruplarında üretim neredeyse bitme noktasına geldi. Tarımı bitirirsen insanları tanzim kuyruğuna muhtaç edersin. İşsizlik almış başını gidiyor. Çözüm olarak pansuman uygulamalarla insanlara “yardım yapalım” deyip, kendilerine muhtaç hale getirdiler. Üretmeyen bir ülkede ekonominin istikrarından söz edemeyiz. Bu kadar öngörüsüzlük olabilir mi? Bizi yönetenlerin farklı düşüncelere hizmet ettiklerini düşünmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu. 



ESKİ TRABZON AKSI HAYATA GEÇECEK
Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu da Belediye Başkan Adayı Akyüz’den “Eski Trabzon Projesi” talebinde bulundu. Tarih kenti Trabzon’da eski Trabzon’u yansıtabilecek değerlerin ön plana çıkarılmadığına dikkat çeken Bankoğlu, “Bir tarih aksına ihtiyaç var. Eski Trabzon’u yaşayabileceğimiz bir yol güzergahı çizilmesi taraftarıyım. Mesela Boztepe’ye çıkıyoruz, buradan Kızlar Manastırı’na yürüyerek inemiyoruz. Tarihi bir kentte Eski Trabzon’u turizme henüz kazandıramadık” dedi. 
Bankoğlu’na sunduğu proje için teşekkür eden Başkan Adayı Akyüz, “Seçim çalışmalarına başladığımız günden itibaren bu konuyu gündeme taşıdık. Dışarıdan gelen turistleri bırakın, yapılan yanlış hamleler neticesinde Trabzon’da yaşayanların bile kent hafızasını sildiler. Trabzon’un nasıl bir şehir olduğunu unuttuk. Eğer Trabzon bize bu kutsal görevi verirse; Eski Trabzon’u yeniden yaşayabileceğimiz planlamamızı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler