Mecliste sayaç gündemi! Bakım bedeli sadece Trabzon’da mı var?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları yapıldı.

Mecliste sayaç gündemi! Bakım bedeli sadece Trabzon’da mı var?

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantıları Başkanvekili Atilla Ataman başkanlığında başladı.

Toplantıda Trabzon’daki sayaç değişim bedelleri ve sayaç bakım bedelleri gündeme geldi.

Mecliste söz alan İYİ Parti grup başkanvekili Arslan Güner “Geçtiğimiz günlere ulaşım ana planı ile alakalı bir çalıştay yapıldı. Son çalışmaydı bu bildiğim kadarıyla. Bize bilgiler verildi. Bizim bilgilerimizden de istifade edildiği söylendi.

Mevcut tramvay güzergahıyla ilgili öncelikle Meydan bölgesinden şehir hastanesi, sonrasında da Yomra’dan Akçaabat Belediyesi olduğu görüldü.

Ancak burada Arsin Organize sanayisi ve Arsin yatırım adası yok. Arsin’e bu tramvay gitmeyecek mi?

Biz sorduğumuzda, şartnamede olmadığı ve bu konuda bir çalışma yapılmadığı bilgisi verildi.

TİSKİ tarafından abonelere 10 yıllık sayaçların değiştirilmesi ile alakalı bir mesaj gönderiliyor. Ya değiştirin yada biz değiştirip faturaya yansıtacağız deniliyor. Ücretini sordum, 200 TL gibi bir rakam söylediler. Bazı şeyler yapılabilir ama zamanının da doğru olması gerekir. Halkımızın elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla oldukça yorulduğu bir döneme denk getirilmesi bence yanlıştır. Ayrıca çalışan bir sayacı 10 yıl doldu diye değişmek doğru mudur? Bunu sormak istedim.

Ülkemizin şartlarında enflasyon yüzde 50’lere yaklaşıyor. Bizim bütçede bir düzenleme düşünülüyor mu?” ifadelerini kullandı.

Güner’in sorularını Atilla Ataman “Hafif raylı sistem konusunda ilk etapta yoğunluğun olabileceği yer hesaplanarak Akyazı – Meydan arası, uzun vadede ise Akçaabat Kavaklı’dan Arsin’e kadar olan bölgedir. Siz niyetlendiğinizde bir tarafın inşaatı sürerken diğerinin de plan ve bütçelerini hazırlarsınız. Trabzon’un hedefi Arsin ile Ahanda- Kavaklı arasındaki bölge.

Bütçe meselesi dünyanın meselesi. Ekonomik meseleler sadece büyükşehir meselesi değil. Bizim bütçelerimiz düşündüğümüz ve planladığımız işlere ki önemli bir kısmı yatırım olduğu için şu aşamada onunla devam edeceğiz. Tabi revizyon gerekiyorsa, para bulduğunuzda bütçenizi artırırsınız.

Sayaç bedeli 120 TL’imiş. 10 yıllık süre yasal süreymiş. 6 aylık bir gecikme hakkıyla bu 10 yılı dolan sayaçlar için bu çalışmalar başlanmış. “ifadelerini kullandı.

Arslan Güner’in “Faturalarda sayaç bakım bedeli alınırken neden 10 yılda bir değişmemiz gerekiyor” sorusuna ise güzel bir soru diyerek “ Baktığımız sayaç niye 10 yıl sonra değişmek zorunda kalıyor. Ben arabamı servise götürdüğümde bana 10 yıl sonra değiştir demiyorlar. Bu konuda detaylı bir açıklama kanun maddeleri ile beraber yarına hazırlayalım” ifadelerini kullandı.

CHP grup başkanvekili Turgay Şahin’in “ Sayın Zorluoğlu2na Van’da belediye başkanlığı yaptığını söyleyip, Van’da sayaç bakım bedeli olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı.

Ataman ise “Van’ın VASKi eski genel müdürü şimdi Bizim genel müdürümüz ve varmış sayaç bakım bedeli. Fakat biz VAN’ bakmayalım. İstanbul’daki, Ankara’da var mı ya bakalım yarın paylaşalım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber