Meclis'te dikkat çeken sözler: Başkan 'İllallah' etti

Trabzon Büyükşehir Belediye meclis toplantısında dikkat çeken sözler

Meclis'te dikkat çeken sözler: Başkan 'İllallah' etti

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu toplantıya katılmazken, Trabzon Büyükşehir Başkan vekili Seyfullah Kınalı meclis başkanlığını yürüttü.


Meclisin bugünkü toplantısında Plan ve Bütçe komisyonundan gelen 2, imar ve bayındırlık komisyonundan gelen 3 konu masaya yatırıldı.

Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülerek meclis gündemine taşınan 2 konu, Meydan’da bulunan Osmanlı çay ocağı ile Atatürk Köşkü’ndeki çay ocaklarının işletmelerinin 5 yıllığına TRABEL AŞ.’ye kiralanması oldu.

Her iki konuyla ilgili söz alan meclis üyeleri, TRABEL’e devredilecek işletmelerin kira ücretleri ile birlikte neden özel sektöre kiralanmadığı sorularını yöneltti. 

BAŞKAN ‘İLLALLAH‘ ETTİ

Soruları yanıtlayan Seyfullah Kınalı, işletmelerin rekabetle birlikte kalitenin yükselmesi için özel sektöre kiralanmasını istediğini ancak söz konusu yerlerin özensiz kullanıldığını ve çeşitli sorunlar yaşandığını söyledi. Kınalı, “Özel sektöre veriliyor ancak dikkat ve özen görülmüyor. Başkan bunlardan ‘illallah’ etti. Yoksa biz niye TRABEL’e kiraya verelim.” diye konuştu. 

"HERKESE AMCA, DAYI, TEYZE DEYİNCE..."

Trabzon'da hizmet sektörünün zayıf kaldığını belirten Seyfullah Kınalı, şu dikkat çekici sözlere yer verdi: "Bizim özel sektörümüzde beyefendi, hanımefendi demek diye birşey yok. Her gelene amca, teyze, dayı... Bunu anlatıyoruz, böyle olmaması gerektiğini söylüyoruz fakat olmuyor. Bu anlamda TRABEL'e aktarılmasının bir sebebi de budur. Bu anlamda Olimpiyat Parkı'nı, Sera Gölü'nü, Meydan Parkı'nı biz işletiyoruz ve TRABEL'deki arkadaşların özenli çalışmasına dikkat ediyoruz. Çok özeniyoruz. Özel sektör mantığıyla yürütmeye çalışıyoruz. Buraya gelen meclis üyeleri yakınları veya siyasiler olabilir. Bunun herkese anlatıyoruz. Ben rekabetten dolayı özel sektörden yanayım ama bazen şartlar bundan kaçınmayı gerektiriyor." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber