Meclis açıldı, Örs Akçaabat'ı gündeme taşıdı

"Akçaabat yok olur, deniz, kum, balık biter"

Meclis açıldı, Örs Akçaabat'ı gündeme taşıdı

TBMM'e açıldı, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs yeni yasama yılına Akçaabat ile başladı. 

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Örs'ün gündeminde Akçaabat deniz dolgusu yol projesi vardı. 

Deniz dolgusu ile yapılması planlanan yolun Akçaabat'ı yok edeceğine vurgu yapan Milletvekili Örs, "Seçim bölgem Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 3,5 kilometre deniz dolgusu yol projesi Trabzon kamuoyunda tartışma yaratmış, başta Akçaabat Kent Konseyi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu deniz doldurulmak suretiyle yol yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmişlerdir. Bu yol yapılırsa Akçaabat yok olur, Akçaabat'ta deniz, kum, balık biter." dedi. 

Yol ve trafik sorununun çözümü için Güney Çevre Yolu'nun tek çare olduğunu söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Yetki sahipleri anlayana ve atılması gereken doğru adımı atana kadar bıkmadan, usanmadan gündeme getirmeye devam edeceğim. Sorunun çözümü Güney Çevre Yolu'ndadır. Trabzon için olmazsa olmaz olan Güney Çevre Yolu Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir. Trabzon'da denize girilebilecek 7.500 metre kumsal alanların da yer aldığı Akçaabat ilçe sahilinde deniz dolgusuyla geçirilmek istenen yol sahili yok edecek, doğal güzelliklere zarar verecektir. Bu proje bir an önce gözden geçirilmelidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler