MEB'den okullara ilk hafta talimatı: Trabzon'da başladı...

Milli Eğitim Bakanlığı verdiği talimat ile okulların açıldığı ilk hafta öğrencilere Milli Mücadelenin önemli anlatılacak.

MEB'den okullara ilk hafta talimatı: Trabzon'da başladı...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı ile okulların açıldığı ilk hafta boyunca ilk derste öğrencilere Milli Mücadele ruhu anlatılacak.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi anma etkinlikleri okullarda ilk hafta Milli Mücadele ruhu öğrencilere anlatılacak. Bütün okullara 15 temmuz kitabesi asılacak ve öğrencilere bu sürecin Milli mücadele ruhu ile nasıl atlatıldığı broşürlerle ve konuşmalarla anlatılacak.

Trabzon'da ise bazı okullarda sabah yapılan törenlerde 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Kitabede ise şu ifadeler yer alıyor;

"İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan kadim coğrafyamız kanlı ve vahşi bir saldırıya tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ve tüm insani değerlere ihanet eden FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı ve hain girişim, aziz milletimizin direnişiyle yerle bir oldu. Elleri öpülecek analar, babalar, dedeler, nineler mermilere ve bombalara siper olan gençyaşlı yiğitler vatanını milletini namusunu savunmak için yola çıktı. Soylu bir aşık edasıyla gittiler. Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan çelikten bir kale oldular. Şehadet şerbetini içip yokluklarla vatanlarına hayat verdiler. Gazi olup vatan aşkıyla kutsanmış bir yaşama bilincine dönüştüler. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi onurlu ve dik duruşlarıyla bir kez daha tarih yazdılar. Sizler bu şanlı tarihi hatırlayarak büyüyün."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler