Mardinli Ressam Trabzon'da sergi açtı

Mardinli ressamın Trabzon’da açtığı resim sergisi sanatseverler tarafından  büyük ilgi gördü

Mardinli Ressam Trabzon'da sergi açtı

Açtığı resim sergileri ile Mardin'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayan Mardinli ünlü Ressam Nasır Türk, bu kez annesinin ayak izlerini sürdüğü ve 28 eserden oluşan Mardin resimlerinin yer alacağı sergisini Trabzon'da açıyor. ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik'' ismiyle Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşen sergiye AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’da katıldı. Serginin 24 Ocak’a kadar açık olacağını belirten Kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi Trabzon ile Mardin arasındaki gönül köprüsüne sanat noktasında verilen desteğin çok önemli olduğunu belirterek  kardeşlik projelerinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Mardinli Ressam Trabzon'da sergi açtı

Serginin aynı zamanda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği “ tarafından yürütülen “Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması Projesinin bir parçası olduğunu dile getiren Bahar Kastan Nisan ayın da Mardin’de açılacak resim sergisinde Trabzon’un yer alacağını ifade etti.

Annesi Zekiye Çetin Türk’e adadığı resim sergisinde 28 Eser'e yer veren, daha önce de açtığı 9 Resim Sergisi ile Mardin'in ülke çapında tanıtımına önemli kattı sağlayan ressam Türk, Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesidir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber