Mardinli Gençler Trabzon'da Genç'le buluştu

Genç, Trabzon'a davet edilen Mardinli çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.  

Mardinli Gençler Trabzon'da Genç'le buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mardin'in Derik ilçesinin şehit kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmek için Trabzon'a davet edilen Mardinli çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.  

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayali olan Mardinli çocuklara Trabzonspor  maçı izlettirmek için Ortahisar Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Artvinliler Derneği ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği'nin işbirliği ile davet edilen çocuklar üç gün boyunca Trabzon'un tarihi, turistik mekanlarını gezecek ve Trabzonspor- Gençlerbirliği maçını izleyecek.

Mardinli çocuklara hitap eden Başkan Genç, şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, " Mardin'imizin bütün ilçelerinden öğrencilerimizle beraberiz. Trabzon-Mardin kardeşliğini bir kez daha göstermiş olduk. Bu ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere, kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere verilen en büyük cevaptır." dedi.

ŞEHİT KAYMAKAMIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Şehit kaymakamımızın bir vasiyeti olarak bu projeyi icra etmekten de onur duyuyorum , büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle kaymakamımızı bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bu topraklar üzerindeki asil millete etnik kökeni ne olursa olsun, inancı meşrebi ne olursa olsun  Cenabı Allah bir ve beraber olmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Bu toprakları bağımsız vatan yapabilmek adına Çanakkale'ye Mardin'den ne kadar asker gitmişse Trabzon'dan da o kadar gitmiş. Diyarbakır'dan da gitmiş, Edirne'den de gitmiş. Dedelerimiz beraber mücadele edip bu toprakları bağımsız bir vatan olarak bize emanet etmiş. Bu emaneti ilelebet hep beraber muhafaza edeceğiz. Bu manada bu birlikteliğin çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Biz de önümüzdeki günlerde heyet olarak Mardin'imize gideceğiz, orayı ziyaret edeceğiz. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Mardin ülkemiz için bütün yönleriyle beraber en önemli şehirlerden bir tanesidir. Bu ülkenin medeniyetine kattığı anlamlar itibarıyla, inançların merkezi olması itibarıyla çok önemli örnek illerimizden bir tanesidir. O nedenle Trabzon-Mardin buluşması ve birlikteliği ayrı bir anlam ifade edecek. Ben inanıyorum ki; ilerde yönetici sıfatı olacak bu kardeşlerimiz bu birlikteliği devam ettirecekler. Ve inanıyorum ki; bu etkinlik ülkemizin birlik ve beraberliği adına çok önemli bir örnek olacak. Bu programda emeği geçen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya Valimize, Vali yardımcımıza, Dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın etkinliğin düzenlenmesinden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e, Büyükşehir Belediyesi'ne ve Trabzon Valiliğine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler