Malatya'daki skandal olaya Bakan Soylu sert çıktı

Geçtiğimiz günlerde Malatya'da bazı Alevi vatandaşların kapılarının işaretlenmesi olayı kamuoyunda tepki çekmişti.

Malatya'daki skandal olaya Bakan Soylu sert çıktı

Haber61 - Haber Servisi

AK Parti Dernekpazarı 6. Olağan ilçe kongresine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da alevi vatandaşların kapılarının işaretlenmesi olayına sert çıktı. 


Bakan Soylu, olayı gerçekleştirenlerin amacının korku salmak olduğunu ve yapanların peşinde olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Türkiye 40 yıldır terörle uğraşıyor. Bin yıldır birlikte yaşayan bir milleti kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar. Önce sağcı solcuyu denediler sonra alevi sünniyi kürt türk diye ayrıştırmayı denediler hiçbirisi tutmadı. Bu milletin kendi tarihi kültürü inancı milli manevi değerleriyle hiçbir derdi yoktur ve iradesini sandıkla yansıtıyor. Biz bunu anlattıkça burun kıvırıyor hala fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Malatya’da 2 gün önce alevi kardeşlerimizin kapılarını işaretlerdiler. Bu ülkede kim 80 milyonun huzurunu kardeşliğini bozmaya ve fitne çıkarmaya çalışırsa bizim ona müsade etmeyeceğimiz haddini bildireceğiz insanlarımızın istediği gibi yaşamasına engel olmalarına müsaade edeceğimizi hiç kimse düşünmesin. Biz Ak parti hükümeti ve devlet olarak böyle bir oyuna asla müsaade emeyiz ve bunu tezgahlayanların da peşindeyiz takibindeyiz. Doğu ve güneydoğuya sürekli gidiyorum oradaki vatandaşların ne istediğini biliyoum sakın bizi yanlış bırakmayın diyorlar. Onları yalnız bırakmayacağız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber