Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

Genç, İpekyolu Projesi'ni TMMOB ile masaya yatırdı.

Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mağmat Boğazı'nda yapılacak olan 'Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'ni TMMOB Trabzon Şubesi ile masaya yatırdı.


TMMOB Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon şube başkanlarıyla İpekyolu Projesi'yle ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Genç, kent paydaşlarının projeye katkısının son derece önemli olduğunu belirterek, Trabzon'da daha önce ortak akılla hareket edilmediği için şu anda kentsel dönüşüm projelerinin gündeme geldiğini söyledi.

Başkan Genç kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili, "Hiçbir şey yapmasak bile sadece yıksak bu bile şehrimiz için çok önemli bir kazanım olacaktır." diye konuştu.

Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

"YAP-BOZ YAPMAYACAĞIZ"

"Şehir plancıları, mimarlar ve ziraat odalarının aklının olmadığı bir projenin ben çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum." diyen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Maalesef daha önceki yıllarda istişareye dayalı bir şehir planlaması yürütülmedi. Bugün bunun ceremesini çekiyoruz. Bir taraftan yıkarken, diğer taraftan da şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Eğer zamanında planlı, programlı bir kent planlaması yürütülseydi şimdi yıkmak zorunda kalmayacaktık. Mağmat Boğazı'nda inşa edeceğimiz İpekyolu Projemizin mümkün olduğu kadar bu iş ile ilgili odalarımızla istişare ederek onların fikirlerini alarak yürütmek istiyoruz. Çünkü yapacağımız projenin çok uzun yıllar Ortahisar'a hizmet etmesini istiyoruz. Yani yap, boz olmasın istiyoruz, ileriye dönük bütün ihtiyaçları karşılayabilecek bir eserin ortaya çıkması için değerli odalarımızla istişare ediyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. Bunun her zaman için çok çok faydasını gördüğümüzü samimiyetle ifade etmek isterim.

Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

BÜYÜK ÇAPLI BİR PROJE

Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve TMMOB Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, İpekyolu Projesi'nin Trabzon'a çok cazip bir turizm yerleşkesi kazandıracağını belirterek, "Yeşil ile iç içe olan bir proje.  Sportif faaliyetlerden tutunda kültürel ve sanatsal hatta bilimsel etkinliklerin aynı anda yapılabileceği çok boyutlu bir eser ortaya çıkacak. Böylesine büyük çaplı bir projenin yapılacak olmasından son derece memnununuz. Projeyle ilgili görüşlerimizi ve değerlendirmelerimizi Sayın Başkanımızla paylaştık. Kendisine bir kez daha bizi dinlediği için teşekkür ediyorum." dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül ise projenin çok heyecan verici bir proje olduğunu belirterek, "Umarız proje bütün üniteleriyle birlikte şehrimize kazandırılır. Ve şehrimiz için katma değer üreten bir proje haline gelir. Turizme " sözlerine yer verdi.

Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

"SEVİNÇ DUYUYORUZ"

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ise projenin Mimarlar Odasıyla istişare edilmesinden son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Mimarlar düşüncelerini ifade ettiği zaman daha verimli ve daha doğru yaklaşımlar ortaya çıkıyor. En azından bir perspektif sunmuş oluyorsunuz. Bir yön tayin ediyorsunuz. Olması gerekeni ya da eksikleri söylüyorsunuz. Bu tür projelerin her kesimle istişare edilerek hazırlanması gelecek için umut verici. Bu şehir hepimizin. Ben projeyi ilk duyduğumda bundan büyük bir heyecan duymuştum. Çok kapsamlı sosyal, kültürel, sportif yönleri olan bunun yanında gezi alanları, seyir terasları, piknik alanları ve tenis sahalarıyla çok boyutlu proje olacak. Bundan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıyacak böylesine vizyon projelerine herkes katkı sunmalı ve sahip çıkmalı diye düşünüyorum." diye konuştu.

Mağmat Boğazı'na yapılacak proje masaya yatırıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber