Maçkalılar Türkülerle coşturdu

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından konser düzenlendi.

Maçkalılar Türkülerle coşturdu

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Anadolu’dan Ezgiler’ konseri kulakların pasını sildi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sezonun ilk programına aynı gece KTÜ AKM’de Erkan Ocaklı’yı Anma Programı olmasına rağmen hatırı sayılı bir izleyici topluluğu katıldı.

Emekli eğitimci Fatih Yavuz’un her geçen sene daha da profesyonelleştiği sunuculuğu programa lezzet katarken, duayen şef Ünal Özel yönetimindeki dev koro 2,5 saat süren programda birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Ağırlıklı solistlerin sahne aldığı gecede Kırşehir’den Sivas’a, Gaziantep’ten Diyarbakır’a, Şanlıurfa’dan Muğla’ya uzanan türkü yolculuğu Karadeniz’de sona erdi. Gecenin finalini koristler ve saz ekibi ile birlikte izleyiciler hep beraber horon oynayarak yaptılar. Geceye konuk olarak katılan kemençe sanatçısı Eyüp Eyüboğlu da Trabzon’da kültür-sanat ve kemençe enstrümanı ile ilgili izleyicilere bilgiler verirken mini bir dinleti ile de büyük alkış aldı.

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu şef Ünal Özel’e çiçeğini takdim ederken “Kısa sürede hazırlanıp bu geceyi bize yaşatan başta şefimiz Ünal Özel’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir repertuar hazırlamış. Türkülerle zaman zaman hüzünlendik zaman zamanda eğlendik. Şimdiden ikinci konseri beklemeye başladık. Ayrıca salonu dolduran tüm türkü dostlarına da şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber