Maçka'da 4 hırsız yakayı ele verdi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Maçka ilçesinde oto kiralamadan kiraladıkları araçlar ile 5 köye giren hırsızlar burada çeşitli ev ve köy bakkaliyelerini soyarak kayıplara karıştılar. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Ekim ayının son haftası ile

Maçka'da 4 hırsız yakayı ele verdi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Maçka ilçesinde oto kiralamadan kiraladıkları araçlar ile 5 köye giren hırsızlar burada çeşitli ev ve köy bakkaliyelerini soyarak kayıplara karıştılar. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Ekim ayının son haftası ile 12 Kasım’a kadar; Esiroğlu, Temelli, Günay, Bahçe Kaya ve Şimşirli köylerini mesken tutan hırsızlar, çok sayıda hırsızlık olayına karıştı.

KÖYLÜYÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

Köy Muhtarları durumu İlçe Jandarma komutanlığa bildirdi. Jandarma ekipleri; Hırsızların yakalanması içi çalışma başlattı. Köylerde yaşayan vatandaşlardan yardım isteyen Jandarma ekipleri; “köyden olmayan araçlar.” Görüldüğünde kendilerine haber verilmesi için uyarıda bulundu.

ARAÇLARI KİRALIYORLAR

Yine aynı kafadar hırsızlar Ortahisar ilçesinden kiraladıkları araçlar ile birlikte Şimşirli köyüne geldiler. Köylüler durumu Jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, köye giderek şahısların geldiği aracı takibe aldı. Bu sırada farklı bir köyden hırsızlık ihbarı geldi. Bu durum üzerine Jandarma, 4 şüphelinin bulunduğu aracı durdurdu.

ÇALINDI MALZEMELER ARAÇTAN ÇIKTI

Araçta bulunan ve kimlikleri H.A, Y.U, H.Ç ve O.G olan kişileri araçtan indirerek üzerlerini aradı. Araçta da yapılan aramada “ çok sayıda sigara, para, çay paketleri, cep telefonları, piyasa değeri yüksek şampuan ve çanta” ele geçirdi. Gözaltına alınan şahıslar ilçe jandarma karakoluna sevk edildi.

4’DE TUTUKLANDI

Buradaki ifadelerini ardından hastaneye sevk edilen 4 şahıs alınan sağlık raporlarının ardından hırsızlık iddiası ile Maçka ilçe savcılığına gönderildi. Savlıkta şahısların vermiş olduğu ifadelerinin ardından şahıslar tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevine hırsızlık suçlaması ile gönderildiler.

Haber : Şükrü Üçüncü

jandarma.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber